Huntsman i samarbete med Jo Malone

huntsman jo malone parfym

Huntsman of Savile Row är ett av de mest ikoniska bland engelska klädmärken och även ett av de mest kända på Savile Row i London. För ett par år sedan lanserade detta klassiska klädmärke sina första parfymer i samarbete med Jo Malone London.

För den som är intresserad av brittiska gentlemannadofter är detta en av de mest intressanta nyheterna som kommit under de senaste åren.

Klassiskt brittiskt märke

Kingsman huntsman
Bild från Kingsman: The Secret Service som filmades i Huntsmans lokaler.

H. Huntsman & Sons grundades redan 1849 och blev tidigt kungliga hovleverantörer till det brittiska kungahuset. Bland kunderna fanns bland annat Viktoria av Storbritannien och prins Albert som båda anlitade företaget genast från start.

Det var inte endast det brittiska kungahuset som var kunder hos H. Huntsman & Sons. Även Winston Churchill, 1920-talets stilikon Rudolph Valentino samt Gregory Peck, Clark Gable och Gianni Agnelli kan nämnas bland kunderna.

Det kan även vara intressant att veta att det var i Huntsmans lokaler som flera av de ikoniska scenerna i filmen Kingsman utspelade sig. Något som är speciellt aktuellt när den tredje filmen snart är på väg.

Jo Malone London – elegant brittiskt parfymhus

klassiskt brittiskt märke jo malone

Jo Malone London är en väldoftande hyllning till engelsk stil och finess som grundades år 1990. Numera finns märket representerat hos ett stort antal lyxhotell världen över. Jo Malone har också utvecklat ett Scent Pairing™-koncept, där du kan kombinera dofter som du vill och kan uttrycka din unika doftsignatur. 

Jo Malone London är ledande inom parfymskapande och alla dofter har ingredienser av allra högsta kvalitet. Jo Malone Londons kommer alltid i en vacker förpackning och är den perfekta presenten till dig själv eller någon du tycker mycket om.

Parfymen Huntsman x Jo Malone

När man tagit fram parfymerna till serien Huntsman x Jo Malone har man eftersträvat eleganta dofter, anpassade till den moderna mannen. Dofter som lämpar sig både för vardag och festligare tillfällen. Det handlar samtidigt om de första dofterna från Jo Malone som är helt tillägnade för män. Tidigare har Jo Malone främst tagit fram unisexdofter.

bästa klassiska engelska gentlemannaparfymer

Designen på flaskorna är dekorerade med de guldbokstäver och typografi som man känner från Huntsmans butik i London. Korken kommer i färgen burgundy, som även denna förknippas med märket Huntsman.

I kollektionen finns fyra dofter, som alla är väldigt manliga till sin karaktär – med bland annat whisky och träiga noter i innehållet.

Whisky & Cedarwood Cologne 

klassiska brittiska parfymer

I Whisky & Cedarwood Cologne finns whisky, kryddpeppar och cederträ. En vågad doft som passar till kvällens äventyr.

Amber & Patchouli Cologne 

brittiska gentlemannaparfymer

I denna doft finns den sensuella bärnstensdoften blandat med patchouli och det något rökiga Guaiacum.

Assam & Grapefruit Cologne 

klassiska brittiska herrparfymer

Assam & Grapefruit Cologne är en livfull doft, med grape, kryddig kardemumma och patchouli.

Birch & Black Pepper Cologne

klassiska engelska herrparfymer

Birch & Black Pepper Cologne beskrivs som Storbritannien i ett nötskal, med rebellisk punk i rötterna – men samtidigt med respekt för traditioner. Här finns bland annat noter av svartpeppar och rökig björk som skapar kontraster i doften.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *