Nyheter från veckan – Guide i hur du kombinerar färger snyggt denna sommar

hur man kombinerar sommarens färger snyggt 2022

Det är många snygga plagg som kommer in i modebutikerna online just nu. Här tar vi fram de snyggaste nyheterna från veckan och visar hur man kombinerar sommarens färger snyggt.

Det kan vara en utmaning att kombinera färger på kläder och det finns en uppsjö av teorier inom området. Det som i teorin är rätt behöver dock inte bli speciellt bra i verkligheten. Det gäller speciellt när man försöker kombinera färger på kläder. Enklast är det om man visar vilka färger som faktiskt blir snygga tillsammans.

Linnekavaj i blygrå färg

hur man kombinerar sommarens färger snyggt

Snygga linnekläder för män är inne just nu. Det märks inte minst på hos populariteten bland kavajer och kostymer i linne. Ett av veckans absolut stiligaste plagg är denna kavaj i linne från Tiger of Sweden. Inte minst tack vare färgen.

Den kommer i färgen Lead Grey eller blygrå. Detta är en mellanmörk nyans i gränsar till brunt eller sandfärgat. Den Hexdecimalsfärgkoden för originalfärgen blygrått är #76736f (mitten nedan) om ni riktigt vill nörda in er på detaljer.

hur man kombinerar sommarens färger snyggt

Vid en närmare analys får vi dock den exakta färgkoden #a29890 för denna färg, som skiftar aningen mer mot sand/beige:

hur man kombinerar sommarens färger snyggt

Kavajen ovan kommer i smal passform ooch är tillverkad i en linnekvalitet med helfodrad insida, vilket ger ett genomarbetat och följsamt plagg. Detta är en oerhört stilig färg på ett linneplagg och perfekt att kombinera med vita byxor.

Modellen bär den tillsammmans med:

snygga loafers herr sommar 2022

Vit linnekavaj

Linnekavajen Jamonte från Tiger of Sweden finns även i vit färg – ytterligare en nyhet för veckan. Vit kavaj är en sommarklassiker, men alltför få vet hur man får till en snygg helhet när de bär vit kavaj. Även BOSS har kommit ut med en snygg vit linnekavaj i veckan.

Vi anser att du inte bör använda vita byxor när du bär vit kavaj. Det finns en orsak till att gentlemän på 1930-talet bar svarta byxor till vit smokingkavaj. Vi tycker att byxor i mörkblått med lätt lyster är ett riktigt bra alternativ. Det ger en sober helhet!

Dessa smala kostymbyxor från Oscar Jacobson är tillverkade i en super 120’s ullväv, som har en lätt lyster tack vare premiumtyget.

Kombinera denna utstyrsel med mörkblå skjorta med lätt lyster eller piké för en stilren helhet. Även denna mjuka linnepiké från Gant har en naturlig lyster.

Du kan med fördel använda dig av snygga bruna eller svarta loafers till denna stil. En riktigt snygg helhet till fest om vi får säga detta själva!

Detta kan du bära tilll sommarfesten oavsett om det handlar om bröllop eller en städad terrasskväll. Ytterligare ett tips är att antingen helt lämna bort slipsen eller ersätta den med en bandana om du vill skilja dig från mängden och klä dig ännu snyggare. Enligt oss blir det absolut snyggast att lämna bort slipsen när du bär vit kavaj.

Här är några bilder på resultatet av kombinationen. Det går alltså även bra att byta ut den vita skjortan mot en mörkblå skjorta eller piké för ett minst lika snyggt resultat. Bandanan får gärna vara navy med vita prickar om du går för detta alternativ.

Ny klocka från Skultuna

snygg klocka från Skultuna

Ytterligare en stilig nyhet från veckan som vi vill tipsa om är denna nya klocka från Skultuna. Detta är ett automatiskt urverk som är skapat av produkter av högsta kvalitet. Den har en sofistikerad och avskalad design, med en boett i rå mässing som ger en unik och naturlig patina med åren.

Urtavlan på klockan till vänster kommer i samma eleganta gråbruna nyans som kavajen överst. Men den finns även med svart urtavla och svart läderarmband.

Här tog vi fram några exempel på hur man kombinerar sommarens färger snyggt. Detta är ett tema vi återkommer till med jämna mellanrum här på Gentlemannaguiden, så titta in med jämna mellanrum så att du inte missar något!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *