Nu kan du hyra huset där Ian Fleming skrev böckerna om James Bond

ian fleming villa på jamaica

Det som få känner till i dagens läge är att Ian Fleming skrev samtliga 14 böcker om James Bond under sina två månader långa vintervistelser på Jamaica. Det var under år 1946 som han köpte det stora landområde på Jamaicas kust där han skulle komma att bygga en bungalow som han lät döpa till Goldeneye efter en krigsoperation som han själv deltagit i.

Denna plats kan alltså med orsak sägas ha varit en av de största delorsakerna till Ian Flemings kreativa flyt som författare. På länken kan ni läsa mer om Ian Fleming och hans skrivrutiner medan han vistades där.

Ian Fleming quotes citat

Hyr Fleming Villa på Airbnb

Nu kan du hyra detta exklusiva boende för ett pris på drygt 84.000 kronor per natt via Airbnb. Numera kallas platsen Fleming Villa och återfinns på den ikoniska strandremsan vid GoldenEye Resort i Jamaica.

Ian Fleming villa på Jamaica

Denna femrummare kommer med privat butler, egen kock och en utomhuspool. Airbnb firar på detta sätt den 25:e filmen om James Bond där du kan njuta av såväl lyxig interiör som exteriör.

Ian Fleming villa in Jamaica

Här kan du slappna av i en hängmatta eller avnjuta en uteservering i utomhusbadkaret.

Ian Fleming goldeneye resort Jamaica

Till anläggningen här också tennisbana och vattensportutrustning där du kan utforska den idylliska omgivningen.

Vill du bara ta det lugnt och hitta inspiration till ditt nästa litterära mästerverk finns också naturligtvis möjlighet till detta. Här finns fem sovrum och numera också alla de moderna tillbehör som behövs i ett modernt hem.

Ian Fleming Villa Goldeneye Resort Jamaica

Visst kan priset kännas saftigt, men ibland kan det behövas lite omväxling i vardagen. Något som det stora antalet berömda författarhotell vittnar om. Här finns åtskilliga exempel där t.ex. Vladimir Nabokov största delen av sin författarkarriär levde på lyxhotellet The Montreux Palace. Det var efter sina framgångar med romanen Lolita som han skulle bosätta sig på hotellet resten av sitt liv.

Bland övriga författare som kommit fram med mästerverk under hotellvistelser märks bland annat Ernest Hemingway, Agatha Christie och Stephen King. Mark Twain var ytterligare en person som trivdes att jobba utanför hemmet i nya omväxlande miljöer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *