Julklappar för mannen – Floris: The Perfumer’s Wardrobe

de bästa julklapparna för mannen 2018

Vad köper man till mannen som redan har allt? Med endast en dryg vecka kvar till julafton är det lätt att paniken börjar infinna sig. Här finns en underbar nyhet som ytterst få hunnit införskaffa ännu, men som garanterat är en uppskattad julklapp med tanke på den exklusivitet som denna erbjuder.

När man handlar presenter bör man alltid utgå ifrån mottagarens intressen och det är långtifrån säkert att alla delar mitt stora intresse för parfymer. Idag utgår vi dock från mina högst personliga intressen och tipsar om en nyhet från anrika Floris London som lanserats lagom till just denna jul.

I några omgångar har jag skrivit om min egen parfymgarderob och vilka klassiker man hittar där. Nu har Floris London sammanställt en alldeles egen parfymgarderob, The Perfumer’s Wardrobe, ett presentset innehållande 9 dofter i miniatyrer på 14 ml från deras mest prestigefyllda kollektion The Private Collection. Det handlar om exklusiva parfymer av typen Eau de Parfum, som alltså innehåller en högre koncentration av parfymolja än hos den vanligare varianten Eau de Toilette.

Tanken bakom denna utgåva är att man här skall kunna hitta en doft att använda för alla tillfällen, precis som en garderob. Alla dofter är unisex och passar därför både män och kvinnor.

julklappar för män 2018

I samlingen kan man hitta några av Floris intressanta nyheter som de lanserat under senare år, bland dessa 71/72 for Turnbull and Asser och lyxiga Oud-dofterna Honey Oud och Leather Oud.

Dessa två Oud-dofter lanserades av Floris år 2014 för att fira att man var den leverantör som varit med längst och levererat produkter till varuhuset Harrod’s i London.

julklappar för män 2018

Samlingen innehåller även parfymerna från The Fragrance Journal, en serie av tre unika parfymer som är avsedda att fånga essensen hos London under årtiondena från 1960-talet fram till 1980-talet. Från denna serie väljer jag speciellt Floris 1962 EdP, En doft som skall spegla känslan av att träda in i Soho, London år 1962, med sina rockklubbar, modebutiker och Coffee Bars.

exklusiva herrparfymer julklappar 2018

Parfymen Jermyn Street EdP lanserades under år 2016 för att fira företagets hemadress sedan nästan 300 år tillbaka, 89 Jermyn Street. I denna parfym är det den populära doftnoten vetiver som är mest framträdande. Men även citrus, koriander och enbär framträder i denna gröna cocktail.

julklappar för män 2018 parfymer herr

För den som inte ännu testat på några av Floris klassiska parfymer finns även denna presentask med fyra av Floris herrdofter i resestorlek. Asken kommer med ett sidenband, vilket gör den till en snygg present till mannen som uppskattar klassiska dofter.

En kvinnlig motsvarighet finns också med bland annat klassikern White Rose från år 1800.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *