Här har ni kandidaterna som kan vinna priset som Årets Bok 2021

årets bok 2021

Nu har det igen blivit dags för det svenska folket att utse Årets Bok 2021. Bonniers Bokklubb presenterar här de 12 nominerade titlarna och bjuder samtidigt in alla i hela landet till att rösta fram en vinnare. 

Årets bok 2020 blev Där kräftorna sjunger av Delia Owens. Detta år finns många intressanta kandidater bland de böcker som Bonniers litteraturredaktörer tagit fram.

Årets bästa bok 2021

årets bästa bok 2021

Årets Bok delas ut av Bonniers Bokklubbar för att uppmärksamma vad läsarna tycker, vilket gör det till folkets litteraturpris. Bonniers Bokklubbars fem litteraturredaktörer läser under året hundratals skönlitterära böcker för att utse de 12 nomineringarna utifrån flera kriterier.

Boken ska innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö. Dessutom ska den tilltala en bred läsekrets samt ha hög språklig kvalitet. 

Som vanligt har våra litteraturredaktörer lyckats vaska fram guldkornen, det är en otroligt stark uppställning i år. Bland nomineringarna finns flera gripande berättelser om utanförskap och drabbande livsöden i romanform. Nu är det upp till läsarna att avgöra vad de tycker är årets bästa läsupplevelse, säger Petra Nuhma, marknads- & PR-specialist för Årets Bok.

De nominerade till Årets Bok 2021

Författaren till den bok som får flest röster tilldelas en statyett, designad av Torstensson Art & Design, och 30 000 kronor i prispengar. Även det förlag som ger ut den vinnande titeln erhåller en statyett.

Röstningsperioden börjar idag, 27 april, och pågår fram till 12 september 2021. Det går att rösta på sin favorit en gång om dagen på www.aretsbok.se. På webbplatsen finns också juryns motivering till nomineringarna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *