Fyra kloka köp på mellandagsrean 2023

Det känns som att det nyss var Black Week och Black Friday, men redan är nästa rea här i form av mellandagsrean. Det fanns en tid när detta var en årets reamässiga höjdpunkt, men de många reorna före jul har på sistone minskat mellandagsreans värde.

Till skillnad från december-reorna så är mellandagsrean ofta lite svårare att handla på. Det är stor risk att de mest efterfrågade produkterna är slut, och att de vanligaste storlekarna saknas. Inom vissa kategorier, t.ex. elektronik, är priserna också högre än under Black Week och det förekommer många falska reor.

Här har vi listat några kloka köp på mellandagsrean – saker du kan köpa och veta att du sparar pengar, därför att du kommer använda dem.

Ytterkläder

Varför man rear på vinterkläder i december när vintern precis anlänt kommer vi nog aldrig bli kloka på. Men oavsett anledningen är mellandagsrean en utmärkt chans att plocka upp en klassisk rock eller dunjacka som du sedan kan bära flera månader till.

gant parkas på mellandagsrea
Gant Everyday Parkas – från gant.se

Gant Everyday Parkas är lika delar klassisk och modern. Den är gjord med omtanke om naturen, tillverkad i återvunnet polyester och med syntetfoder istället för dun. Längden är perfekt både för jeans och kostym.

BOSS Slim Fit Coat – från hugoboss.com

BOSS är ett annat varumärke som också har många klassiska herrplagg i sortimentet. Här hittar vi en ull-kashmirrock i flera olika färger på rean. Den lite kortare modellen gör att den passar perfekt till vår- och höstbruk. För kallare väder, kombinera den t.ex. med en tunn dunväst från Oscar Jacobson.

Klassiska skjortor

Istället för att handla skjortor med årets mönster, som du kommer aldrig kommer förstå varför du köpte nästa år, så fyll istället på med basplaggen i garderoben – enfärgade, randiga och rutiga skjortor. Om du bär kavaj eller kostym på jobbet så kommer de att komma till användning.

Klassisk skjorta med cutaway i twill – från etonshirts.com

Eton rear nu ut ett stort sortiment av både stilrena skjortor och mer avslappnade varianter. Rean fylls på så om du inte hittar rätt modell eller storlek, glöm inte att kika in några gånger i januari också. Här har vi valt ut en klassisk cutaway i blå/vit-randing twill, men det finns många fler alternativ att överväga.

Underkläder

Vinterledigheten passar perfekt till att storstäda garderoben. Släng ut söndertvättade och trasiga boxershorts och kalsonger, och fyll på med nya på rean.

Kalsonger från Gant – från gant.se

Gant gör boxershorts i alla möjliga färger och varianter, och som håller länge utan att tappa formen. Den tajta passformen och korta benen gör att de sitter bra även i jeans.

Upplevelser

Det bästa köpet är inte alltid en sak. Trots att upplevelser knappast behöver reas ut, är det här också en sak med tydlig säsongstrend. För att hålla försäljningen uppe efter jul erbjuder en del företag rabatt på upplevelser.

Prova en öl- och ostprovning – från Upplevelse.com

Upplevelse.com har mellandagsrea på stora delar av sitt sortiment – upp till 20%. Bland klassiker som middagar, spabesök och motorupplevelser väljer vi ut en öl- och ostprovning. Vin och ost är en klassiker, men att få tänker på att öl och ost kan vara en lika trevlig upplevelse.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *