Land Rover Defender i den nya Bond-Filmen No Time To Die

bilarna i nya bond filmen no time to die

Tidigare gick vi igenom några av de prylar som finns med i nya James Bond-filmen No Time To Die. Nu har det blivit dags att presentera ytterligare en viktig del av actionscenerna i Bond-filmerna, nämligen bilarna.

No Time To Die är den första filmen med Land Rovers nylansering av deras ikoniska Defender, som används i en biljaktsscen med James Bond. Där sattes Defender på prov av 007-stuntteamet under extrema terrängförhållanden.

James Bond bilar no time to die

Nya Defender har en markfrigång på 291 mm och världsledande geometri för terrängkörning, vilket ger Defender 110 påkörnings-, bryt- och avkörningsvinklar på 38, 28 respektive 40 grader (terränghöjd). Dess maximala vadningsdjup på 900 mm stöds av det nya vadningsprogrammet i Terrain Response 2-systemet, så att föraren lugnt kan korsa djupa vatten.

land rovers defender i James Bond filmen no time to die

Här syns bilder tagna under inspelningen av den kommande filmen och den ger en unik inblick bakom kulisserna och visar hur stuntkoordinator Lee Morrison och stuntförare Jess Hawkins arbetar. Defender-bilarna utsätts för fler extrema prov när modellen körs i max. hastighet genom träsk och floder och bilderna från repetitionerna visade hur nya Defender skjuter i luften. 

Land Rover Defender i James Bond-filmen No Time To Die

Jaktsekvensen i No Time To Die leddes av stuntkoordinatorn Lee Morrison i samarbete med Chris Corbould, Oscar-vinnare och Special Effects and Action Vehicles Supervisor. Bilarna bygger på modellen Defender X i Santorini Black och är utrustade medmörka sladdplattor, 20-tumsfälgar med mörk finish och professionella terrängdäck. Det är deförsta Defender-bilarna att tillverkas i Jaguar Land Rovers nya produktionsanläggning i Nitra i Slovakien.

Storbritanniens största fordonstillverkare samarbetar sedan länge med EON Productions på Bond-filmerna, ett samarbete som började 1983 när en Range Rover Cabriolet dök upp i Octopussy.

James Bond bilar No Time To Die

Förutom Defender finns även Range Rover Sport SVR, Land Rover Series III och Range Rover Classic med i No Time To Die.

No Time To Die har regisserats av Cary Joji Fukunaga och har Daniel Craig i huvudrollen – för femte gången som Ian Flemings James Bond 007. Filmen släpps över hela världen med start den 2 april 2020 i Storbritannien genom Universal Pictures International och i USA den 10 april, från Metro Goldwyn Mayer Studios via deras United Artists Releasing-banner.

Stor efterfrågan på Defender 110

Sedan presentationen av nya Defender i september 2019 har märkts ett intresse för modellen som aldrig förr, med en efterfrågan som överstiger tillgången.

Nya Land Rover Defender

De första Defender 110-modellerna levereras till de svenska kunderna i april/maj. Totalt finns det 156 svenska beställningar på Defender 110 och nu finns även möjlighet att göra beställningar på den nya 90-versionen. Defender 90-modeller med tre dörrar och kort hjulbas kommer senare i sommar. 

Nya Defender är den mest avancerade och uppkopplade Land Rovern hittills och modellen har rötter som går ända tillbaka till originalmodellen Series I från 1948. Karosserna 110 och 90 kommer att lanseras i praktiska varianter för företagsmarknaden senare i år och även få sällskap av en högeffektiv laddhybrid (PHEV).

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *