Prylarna i den nya Bond-filmen No Time To Die

prylarna i nya james bond filmen no time to die

James Bond är troligen den filmkaraktär genom historien som haft störst inflytande som trendsättare för män. Ända sedan premiären på filmdukarna år 1962 i Agent 007 med rätt att döda har de kläder, accessoarer och andra prylar som finns med i filmerna fått stor uppmärksamhet.

No Time to Die som har världspremiär 30 september 2021 utgör inget undantag. Det är den 25:e Bond-filmen från produktionsbolaget EON Productions och återigen är det Daniel Craig som spelar huvudrollen.

Här går vi närmare igenom några de viktigaste av de prylar som finns med i den nya Bond-filmen No Time to Die.

prylar i James Bond no time to die 2021

I den senaste Bond-filmen Spectre var det Tom Ford som stod för kostymerna och flertalet av accessoarerna. I No Time To Die får Tom Ford återigen uppdraget och det är nu alltså den fjärde Bond-filmen i rad som Tom Ford tillverkar kostymerna till filmen.

I scenen på bilden ovan syns James Bond använda sig av den mörkgrå modellen modellen O’connor från Tom Ford. Även smokingen från en av scenerna längre fram i filmen är från Tom Ford.

no time to die kostym märken James Bond

I en av scenerna som utspelar sig i Matera i Italien syns James Bond i en beige kostym från italienska mästarna Massimo Alba, med ljusblå hängslar från anrika brittiska Albert Thurston.

James Bond skor prylar no time to die

Redan i Skyfall syns James Bond bära handtillverkade oxfords från den engelska skotillverkaren Crockett & Jones. I den filmen hette modellen på skorna Alex, som syns på bilden. I No Time To Die är det Derbys av modellen Highbury som James Bond använder sig av (bilderna nedan).

kläder i James Bond no time to die 2021
skor James Bond no time to die 2021
omega klocka no time to die James Bond

Omega Seamaster har varit James Bonds klocka ända sedan filmen GoldenEye år 1995. Till förra filmen släpptes en OMEGA Seamaster 300 ”SPECTRE” Limited Edition klocka.

Till No Time To Die har ännu en modell av den klassiska Seamaster-modellen lanserats, i form av en Seamaster Diver 300M som mäter 42 mm. Denna version är tillverkad i ultralätt titan, där det både finns en modell i med meshlänk i titan och NATO-band.

James Bond resväska no time to die 2021

Det anrika brittiska märket Globe-Trotter är nu uppe i det tredje samarbetet med Bond-filmerna sedan Skyfall 2012. Samarbetskollektionen mellan Globe-Trotter och James Bond innehåller två resväskor med ett nytt innovativt fyrhjulssystem.

James Bond resväska no time to die 2021

Till filmen Spectre år 2015 kom väskorna i en elegant mörkblå färg. Nu är det en havsgrön färg som gäller, utvalt av kläddesignern till filmerna Suttirat Anne Larlarb. Resväskorna är som alltid tillverkade från ett enda ark av vulkaniserad fiberplatta, samma metoder som företaget använde sig av redan när företaget grundades i slutet av 1800-talet. 

Väskorna har också de svarta läderremmar som vi blivit bekanta med från den klassiska Centenary-linjen. Det större incheckningsbagaget har måtten 81x48x25 och en kapacitet på 78 liter. Handbagaget i kollektionen har måtten 40 x 55 x 21 och en kapacitet på 34 liter.

bollinger 007 champagne James Bond

Första gången Bond drack Bollinger var i filmen Live and Let Die år 1973, och 14 filmer senare är han sin vana trogen. Ett av världens äldsta samarbete på filmduken fortsätter och för att uppmärksamma den 25:e filmen i James Bond-serien, har huset Bollinger skapat en begränsad utgåva tillägnad 007. Den svarta flaskan pryder siffran “25” bildad av titlarna på de tidigare Bond-filmerna, som på samma sätt är etsade på trälådans glas.

James Bond bil no time to die

På tal om återkommande klassiker. I den kommande James Bond filmen kommer hela fyra modeller av Aston Martin att synas. Bland annat sportbilen Valhalla som syns på bilden ovan, men också klassiska DB5, DBS Superleggera och V8 Vantage.

Aston Martin DBS Superleggera James Bond movie
Aston Martin DBS Superleggera.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *