4 parfymer att bära på alla hjärtans dag

herrparfymer hon gillar alla hjärtans dag 2021

Snart är det alla hjärtans dag och här tipsar vi om herrparfymer som kvinnor gillar och som passar både till dejten och som present.

När det gäller parfymer för dejter kan en viss osäkerhet smyga sig på. Det faktum att vi själva gillar en doft behöver inte innebära att kvinnan du vill imponera på gillar doften ifråga. Det gäller speciellt om du gillar gammaldags klassiska parfymer.

Herrparfymer som kvinnor gillar

Som tur är många av dagens mest populära parfymer på marknaden även unisexdofter. Om du väljer några av dessa är sannolikheten betydligt större att hon faktiskt gillar hur du doftar.

Även om du annars har dina klara favoriter för övriga tillfällen, skulle vi rekommendera att du kör med säkra kort när du träffar en kvinna för första gången. Till vår hjälp tar vi parfymbibeln Fragrantica och de dofter som blev framröstade som årets dofter för 2020 hos sajten i slutet av fjolåret.

Här är våra tips för bästa dofter för dejter och alla hjärtans dag 2021.

1. Maison Margiela – Whispers in the Library

herrparfymer som kvinnor gillar

Vad har de mest populära unisexdofterna gemensamt? När vi går igenom listan av de dofter som får högsta betyg hos Fragrantica är det doftnoten vanilj. Parfymer med vaniljdoft är väldigt eftertraktade hos kvinnor, men passar också utmärkt på män.

Ovan har vi en av de mest populära unisexdofterna på marknaden 2020. Whispers in the Library från Maison Margiela är inspirerad av doften från papper och trä – precis som i ett bibliotek. Här är också nämnda vaniljnoter väldigt framträdande tillsammans med cederträ.

2. Nishane Ani

parfymer som kvinnor gillar hos män

En av de bästa tolkningarna av parfymer med dofnoten vanilj på marknaden just nu är unisexdoften Ani från turkiska dofthuset Nishane. Detta är även en av de högst rankade på Fragrantica.

Ända sedan doften lanserades 2019 har den erövrat parfymentusiaster med den aromatiska sötman och komplexiteten. Här är det basen med mustiga noter av vanilj, ambra och mysk som är väldigt framträdande, tillsammans med tränoter som patchouli, sandelträ och ceder. En perfekt doft om du vill förföra kvinnor på en dejt!

3. Hermès – L’Ambre des Merveilles EdP

bästa parfymer för dejter

I L’Ambre des Merveilles EdP från franska Hermès har vi ytterligare en underbar unisexdoft med varma noter av ambra och vanilj. Detta är en både uppskattad och mångfacetterad doft byggd på en samklang mellan trä och ambra, som skapades redan 2004 av Ralph Schwieger och Nathalie Feisthauer.

Den har lyckats bibehålla sin status som en av de bästa unisexdofterna trots all den konkurrens som finns på marknaden bland nischdofter just nu.

4. Tom Ford – Black Orchid

herrparfymer som kvinnor gillar

Unisexdoften Black Orchid Parfum från lyxmärket Tom Ford är en förförande, intensiv och sensuell tolkning av den originalet Black Orchid. Här finns den helt unika svarta orkidén tillsammans med svart tryffel. Du hittar även den intensiva doften Ylang-Ylang och en hint av bergamott och apelsin.

Precis som i tidigare nämnda dofter hittar du i basnoten varma nyanser av vanilj och Patchouli. Den gemensamma nämnaren för många av de mest populära unisexdofterna verkar alltså återigen vara doftnoten vanilj.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *