Manliga dofter inför alla hjärtans dag

Nästa tisdag är det som bekant alla hjärtans dag och därför tipsar vi idag om några parfymer som passar både som present och till dejten. Denna gång går vi lite närmare in på parfymer som även är vänliga mot plånboken och som visat sig vara mycket populära på marknaden. Trots sitt billiga pris kan flera av dessa även rekommenderas tack vare deras doftegenskaper.

När det gäller så kallade dejtingparfymer, sådana som man skall bära då man träffar en person för första gången, skulle jag rekommendera att man bär någonting lättare än vad man kanske annars gillar att bära. För dessa tillfällen passar därför många av de nutida, lättare citrusdofterna alldeles utmärkt. Det positiva med dessa dofter är alltså även att det finns många dofter som trots att de är billiga, ändå innehar behagliga doftegenskaper.

Nedan är några tips på storsäljande dofter inför alla hjärtans dag.

1. David Beckham Instinct

David Beckham Instinct EdT var den första bland de parfymer som lanserades av den kända, före detta fotbollsspelaren och modeikonen David Beckham. Parfymen lanserades år 2005 och går under doftfamiljen aromatiska/Fougère-dofter. Det är dock inget som direkt märks vid appliceringen, utan till sin karaktär är doften frisk och citrusaktig. En diskret doft för den aktiva mannen som inte lär skrämma bort någon under den första dejten.

Instinct skapades av Beatrice Piquet and Alain Astori och är en doft där speciellt doftnoterna vetiver, bergamott och mandarin är framträdande.

2. Giorgio Armani Emporio Armani He

Giorgio Armani har haft många moderna klassiker för män under de senaste årtiondena. Bland dessa finns många klassiska citrusdofter som t.ex. tidigare nämnda Acqua di Gio. En annan citrusdoft från Giorgio Armani som utkom under samma årtionde var Emporio He EdT som lanserades år 1998.

Emporio He är alltså citrusaromatisk doft, vars varma basnoter med inslag av trä, ekmossa, ambra och mysk ger en unik och behaglig sammansättning. En maskulin parfym som ger ett karismatiskt och elegant intryck. En doft som med all säkerhet ger ett bra intryck på det motsatta könet och den personliga favoriten bland parfymerna på listan tack vare dess unika doftegenskaper.

3. Axe Dark Temptation

Det finns en hatkärlek till märket Axe på parfymmarknaden. Säkert delvis på grund av dess tillgänglighet och den starka marknadsföring som står bakom märket. Det är nämligen den globala giganten Unilever som står bakom märket. Personligen är jag lite emot aerosolspray då det gäller applicering av parfymer, men vid användning av deodorant gör jag ibland undantag från mina regler.

Axe dofter kom för första gången ut på marknaden år 1983 med en linje av billiga parfymer under namnet Impulse som var riktad till kvinnor. Numera finns Axe i 60 länder och är ett av världens mest populära märkena inom manlig grooming. Nya deodorantsprayer lanseras varje år från Axe, vilka ackompanjeras med matchande anti-perspirant och duschtvål. Framförallt är linjen populär bland unga män runtom i världen, delvis på grund av dess provokativa och vågade marknadsföringskampanjer. I dessa är som bekant budskapet att kvinnor blir starkt attraherade av en man som bär Axe produkter.

Då det gäller just Axe, har jag valt Dark Temptation som lanserades år 2013 och som fortfarande är en av parfymhusets mest populära dofter. Det var kända parfymören Ann Gottlieb som var näsan bakom doften, som är en söt och orientalisk Fougère-doft. Choklad och vanilj framträder i en härlig blandning. Då det gäller deosprayer är dessa ofta rätt svaga på gott och ont. Risken att överdosera är rätt minimal, men å andra sidan håller inte doftegenskaperna lika länge som hos en traditionell Eau de Toilette.

4. Versace Pour Homme EdT

Versace L’Homme var den första parfymen för män från modehuset Versace som lanserades år 1986. Blue Jeans från 1994 hör även till parfymklassikerna från Versace som säkert är bekant för många. Det var dock med parfymen Versace Pour Homme som Versace på allvar tog sig in i parfymskapandets finrum.

Förutom att flaskan i sig är ett konstverk är doften en maskulin och samtidigt frisk skapelse. I toppnoterna finns citron och bergamott och i basnoterna framträder framförallt musk för att göra detta till en stilfull och maskulin parfym som lämpar sig både till daglig användning och till kvällens dejt.

5. Juicy Couture Dirty English EdT

Dirty English EdT var den första parfymen för män som lanserades från Juicy Couture. Modehuset Juicy Couture är kanske främst känd som ett kvinnligt märke och deras första parfymer som kom ut på marknaden år 2006 var också riktad till kvinnor. Dirty English EdT lanserades år 2008 och dess kryddiga karaktär blev snabbt en favorit hos många män.

I Dirty English framträder framförallt doftnoterna från oud och läder. Trots dess kryddighet är parfymen inte så stark att den riskerar att väcka obehag hos någon. Den är med andra ord ett rätt säkert kort och ett bra val om man gillar diskret kryddighet på sina parfymer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *