MQ Marqet fokuserar på modern kundupplevelse i den nya flaggskeppsbutiken

mq marqet fältöversten

Idag öppnar MQ Marqet sin nya flaggskeppsbutik i Fältöversten på Östermalm i Stockholm. Det handlar om det uppdaterat butikskoncept där du erbjuds en helt ny nivå av service. Ny innovativ teknik tillsammans med regelbundna kundklubbsevent är några av de saker som finns i den nya butiken.

Vi har redan tidigare skrivit om hur snabb utvecklingen är inom det man ofta benämner Shoppertainment. Det gäller både i fysiska butiker och online. Nu finns den tekniska utrustningen för att ta shoppingupplevelsen till följande nivå. Det är något som vi också sett hos flera modebutiker online, där man lanserat allt från Live Shopping till unika rundturer där du kan handla i en fysisk butik virtuellt.

Vi väntar ännu på att det skall systemet med att prova kläder online skall bli mer utvecklat. Men det kommer garanterat inom kort. Redan nu kan du prova glasögon på nätet i realtid med hjälp av datorns kameralins. Att detta möjliggörs för kläder kommer att göra det betydligt enklare att shoppa kläder online både för att hitta rätt stil och storlek. Scanning av din kropp för att säkerställa rätt storlek är en sak som redan nu är möjlig, men något som ytterst få webbshopparna tillämpat.

Här kan du läsa mer om trender i modebranschen 2022

MQ Marqet satsar på ny shoppingupplevelse

MQ Marqet har redan lanserat Live Shopping på sin webbshop. Nu satsar man även på en modern shoppingupplevelse i den nya flaggskeppsbutiken Fältöversten.

En viktig del av det nya butikskonceptet är den digitala satsningen på interaktiva provrum och mobila kassor. Satsningen innebär även förhöjd personlig service då MQ Marqet kommer att säkerställa tillgänglighet och kvalitet i kundmötet. Butiken kommer även att erbjuda fler och nya varumärken.

Interaktiva provrum och mobila kassor

mq fältöversten interaktivt provrum

Att prova kläder i butik kan som bekant vara både omständigt och tidskrävande. För att underlätta för kunden erbjuder butiken i Fältöversten integrerade tekniklösningar i form av ett innovativt provrumssystem med digitala skärmar samt betalningsmöjligheter varhelst du befinner dig i butiken.

Provrumssystemet kommer bl.a. erbjuda kontroll av produkttillgänglighet, val av olika storlekar och färger samt ge kunden en personlig säljare genom en knapptryckning. MQ Marqet ser provrummet som en möjlighet att erbjuda högsta möjliga service och säkra kundnöjdhet.

– Utvecklingen i vårt butikskoncept, kombinerat med nya tekniska lösningar, underlättar och skapar ökade förutsättningar för en ännu bättre kundupplevelse. Förändrade konsumentbeteenden i handeln gör att shopping dessutom ses som en naturlig mötesplats, kombinerat med upplevelser och nöjen. Vi ser spännande möjligheter med att vara en del i förändringen av framtidens handel, där det digitala förstärker det personliga mötet, säger Ingvar Larsson, VD på MQ Marqet.

Butiken som ett upplevelserum

mq fältöversten Östermalm ny butik

En annan del av satsningen på bättre kundupplevelser är regelbundna events i olika teman som kommer att anordnas. Dessutom kommer MQ Marqets fulla tjänsteutbud att finnas på plats. Hit hör bland annat skrädderitjänst, personal shopping, Sneakerstvätten och uthyrning av kläder samt försäljning av second hand i samarbete med Myrorna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *