Svenska Myrqvist lanserar en retro-modern sneaker med influenser från svunnen tid

snyggaste sneakers hösten 2020

Tidigare har det svenska skomärket Myrqvist varit kända främst för sina randsydda skor i läder. Nu kommer nya retro sneakers från Myrqvist i en modern tappning i form av modellen Yxlö.

Yxlö är inspirerad av tennispelande kungligheter, off-duty presidenter och från universiteten på den Amerikanska östkusten. Yxlö är en uppdaterad modell av den redan populära sneakern Oaxen med tydliga influenser från en svunnen tid.

snygga sneakers sommar höst 2020

Retro Sneakers i tre olika utföranden

Tidigare i år kom Myrqvis ut med stilrena loafers inför sommarens herrmode med fem nya skor i tre olika modeller.

Även Yxlö lanseras i tre olika utföranden alla med sin egen särprägel och tydliga referenser till en klassisk preppy-färgskala. Modellen finns tillgänglig i färgerna mörkgrön, burgundy och navy.

sneakers för män sommar höst 2020

Sneakern kommer även med krämfärgade skosnören, kontrastsömmar och med en tre centimeter tjock krämfärgad gummisula vilket resulterar i en sneaker med retrospektiv modernism.

Samtliga modeller är handgjorda i Portugal, med en sydd konstruktion och hälkappor utav salpa. Mockan är en ”Repello Suede” från det anrika garveriet Charles F. Stead i England.

Sneakers allt populärare bland män

Sneakers har länge varit på frammarsch och på senare tid blivit mer och mer accepterad på kontoret samt långt i in finrummen. Med Yxlö så utökar Myrqvist sin sneakers-kollektion med en modell som är en modern version av en klassisk sneaker.

snyggaste skor för män hösten 2020

Yxlö passar likaväl till ett par vida chinos som till ett par klassiska jeans med tillhörande vita strumpor och med sin tjocka sula och slittåliga mocka så går Yxlö att använda under de flesta av årets alla säsonger.

Med Yxlö ville vi skapa en sneaker åt våra kunder som ett ledigare alternativ till kostymskor utan att den ska kännas för street. Med sin tydliga preppy-känsla går den enkelt att bära upp till mer dressade byxor, säger Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

snygga skor för män på nätet 2020

Yxlö finns tillgänglig i Myrqvists butiker och på myrqvist.se från 2 199kr.

snygga retro sneakers 2020
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *