UNIQLO öppnar sin andra butik i Sverige under hösten 2020

ny butik uniqlo stockholm 2020

Här kommer unika nyheter i dessa tuffa coronatider – ett företag som rekryterar och expanderar! Idag meddelar nämligen det globala japanska klädmärket UNIQLO att de planerar att öppna en ny butik i Sverige i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm till hösten 2020.

Detta blir företagets andra butik i Sverige och tredje i Skandinavien. I butiken på hela 1250 kvadratmeter kommer att erbjudas LifeWear för män, kvinnor, barn och nyfödda.

Sedan UNIQLO öppnade sin första butik i Stockholm för ett par år sedan har det varit en framgångssaga utan motstycke. Japanskt mode har varit eftertraktat bland svenskarna och vi har sett många innovativa kollektioner lanseras sedan märket landande i Sverige.

Sverige är ett inspirerande land som ligger i framkant gällande innovation, hållbarhet och design, vilka är områden som går i linje med vår filosofi på UNIQLO. Vi är glada att kunna öppna en ny butik i Westfield Mall of Scandinavia två år efter vår lyckade etablering på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att erbjuda vårt unika LifeWear-koncept på en sådan spännande och samtida lifestyle destination, säger Mikiya Kurosu, COO UNIQLO Sverige och Danmark.

Mikiya Kurosu Uniqlo
Mikiya Kurosu.

Det japanska märket UNIQLO

UNIQLO:s syfte är att erbjuda kläder som är skapade för att göra vardagen bättre. Deras koncept LifeWear ämnar till att erbjuda innovativa kläder av hög kvalitet som är universella i sin design och komfort samt skapade för alla, överallt.

Detta koncept är särskilt uppskattat av svenska konsumenter med produkter så som HEATTECH, tröjor i kashmir och merinoull, AIRism, lätt dun, jeans och UTs (UNIQLO T-shirts) och mer.

Sedan UNIQLO öppnade sin första butik i Japan 1984 har de växt till att bli ett av världens ledande klädmärken med 2200 butiker fördelade på 25 globala marknader.

uniqlo Kungsträdgården
UNIQLO vid Kungsträdgården som öppnade 2018.

Med den planerade expansionen i Sverige under hösten fortsätter företaget att stärka sin närvaro på den europeiska marknaden, där de redan har över 90 butiker i 10 länder: Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Ryssland, Spanien, Sverige och Storbritannien.

UNIQLO öppnade sin första svenska butik i augusti 2018 vid Kungsträdgården i Stockholm. Den första butiken i Danmark öppnade på Strøget i Köpenhamn i april följande år.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *