Ny skomodell i samarbetet mellan Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri

snygga brogues för män

För några år sedan lanserades en unik kollektion av handsydda skor hos herrmodesajten Care of Carl. Det var anrika Crockett & Jones som använde sig av läder från svenska Tärnsjö Garveri för att ta fram kollektionen. Nu har en ny sula på den Brogue-mönstrade modellen Pembroke lanserats i samarbetet.

Skohantverket har alltid varit en central del av utbudet hos Care of Carl. Redan i början av 2013 lanserades avdelningen Handgjorda skor där man hittar handtillverkade skor från några av världens främsta märken. En av dessa är definitivt engelska Crockett & Jones, som har en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1879. Idag räknas företaget som en av de bästa skotillverkarna i världen.

snygga handgjorda skor online

Varje par skor tar åtta veckor att tillverka och innefattar över 200 separata moment. 

Samarbetet Crockett & Jones x Tärnsjö Garveri

handgjorda skor online

Det var i samband med Care of Carls 10-års-jubileum som de presenterade kollektionen som en del av några exklusiva och noggrant utvalda designsamarbeten. I dessa samarbeten var tidlöshet, hållbarhet och kvalitet ledord bland plaggen och accessoarerna. I den första lanseringen fanns fem skomodeller representerade.

I våras presenterades ytterligare modeller i kollektionen ut där Penny Loafern Boston var i fokus. Nu är det dags för ytterligare en nylansering där den Brogue-mönstrade derby-modellen Pembroke nu även finns med en randsydd Vibram-gummisula, för ökad vattenresistens och grepp.

Modelluppställningen är Care of Carls tolkning av några av Crockett & Jones mest ikoniska skomodeller där lädret från Tärnsjö Garveri gör att varje sko blir unik. De grövre sulorna på varje modell gör även skorna mer anpassad till det skandinaviska klimatet.

De andra modellerna av denna sko har en randsydd Dainite gummisula av typen Goodyear Storm Welt för ökad vattenresistens. Alla skorna har en massiv klack som är uppbyggd av flera lager kraftigt läder som ger bra stötabsorption. Foder och bindsula är av skinn med god fuktabsorption. Även finishen är handgjord vilket ger skorna ett individuellt utseende.

Pembroke finns i två olika färger, antingen svart eller mörkbrunt. Den bruna färgen skiftar mot oxblod/cognac, vilket enligt oss är den ultimata färgen på ett par skor av denna modell. Även på andra modeller av skor är detta en riktigt stilig färgnyans.

Priset för Pembroke med Dainite gummisula ligger på 6299 kr, medan den nya modellen med Vibram-sula ligger på 6499 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *