Omega firar James Bond-jubileet med två nya Seamaster

I år är det 60 år sedan James Bond först gjorde premiär på vita duken, med Dr. No. Många har redan passat på att hylla 60-åringen, med allt från whiskys, parfymer och hattar till specialauktioner på Christie’s och filmmusik på Royal Albert Hall. Själva tog vi en drink med James Bonds originalrecept på internationella Gin & Tonic-dagen.

Men en av de mest ikoniska James Bond-kopplingarna är hans klocka. Sedan GoldenEye 1995 bär James Bond Omega på film och därför vill Omega nu fira jubileet med två specialutgåvor av klassiska OMEGA Seamaster Diver 300m.

OMEGA Seamaster ”60 Years of James Bond”

OMEGA Seamaster har varit James Bond klocka på film sedan 1995, då Oscars-belönade stylisten Linda Hemming föreslog att Bond skulle bära den i Goldeneye. Seamaster var en storsäljare till militärdykare världen över på 60-talet, och brittiska Ministry of Defence var en av kunderna, så det skulle inte vara otroligt att verklighetens James Bond bar en Seamster. Vilken version som synts på filmerna har varierat, men i James Bond 60th anniversary går Omega tillbaka till dykarurets rötter.

OMEGA Seamaster 60 Years of James Bond kommer i två versioner: ett klassiskt dykarur i stål, och en lyxversion med diamanter (mer om den senare). Båda är tydligt inspirerade av klassiska Seamasters, med en diameter på 42mm. I stålvarianten är framsidan klassisk Seamaster, med urtavla och bezel i blå anodiserad aluminium. Baksidan lyfter däremot fram filmkopplingen tydligt, men en spinnande ikon från James Bond-filmerna.

Omega James Bond 60 anniversary
OMEGA Seamaster ”60 Years of James Bond” Diver 300M i rostfritt stål. Foto: OMEGA

Den andra versionen är allt annat diskret: istället för rostfritt stål har man här bytt till Canopus Gold™, en vitguldslegering. Bezeln är här bytt till diamanter i tio olika nyanser av mörkgrönt, oliv, gul, gold och cognac. Inspirationen har man hämtat från Jamaicas flagga. Här finns många kopplingar till James Bond, inte minst att Golden Eye också är namnet på Ian Flemmings villa på Jamaica.

OMEGA Seamaster ”60 Years of James Bond” Diver 300M i Canopus Gold. Foto: OMEGA

Priserna är naturligtvis höga när det gäller specialutgåvor som denna – i Canopus Gold talar vi om ca 1,5 miljoner kronor. Vill man ha något lite mer överkomligt så har Omega också släppt accessoarer med James Bond-tema i denna specialutgåva: sailing bracelets och manschettknappar. Armbanden är inspirerat av Nato-remmar i svart / grått och blått / grått med diskreta James Bond-gravyrer.

Accessoarer från OMEGA: Sailing bracelets och manschettknappar med James Bond-gravyr
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *