Parfymprover online – prova fram din nya favoritdoft!

parfymprover och tester online

Det kan kännas överväldigande att välja bland alla nya nischdofter som finns online. De har ofta ett lite högre pris än mer kommersiella dofter, vilket gör att det inte går att köpa alltför många på en gång. I dessa sammanhang kan det vara bra att köra med parfymprover i mindre format för att hitta din favorit. Här tar vi fram sajter som erbjuder parfymprover och tester online.

De närmaste dagarna kommer vi att fokusera på höstmode för män här på Gentlemannaguiden, men innan dess fortsätter vi på en annan del av herrmodet. Doftsinnet är det starkaste av våra sinnen och även det som ligger längst kvar i vårt minne. Därför är det en viktig del av vår ”stil”. Att välja signaturdoft kan dock vara enklare sagt än gjort.

Många av de mest intressanta dofterna som finns på marknaden finns endast tillgängliga online, vilket gör det svårare att välja bland allt utbud. Därför kan det vara en bra idé att testa sig fram med parfymprover innan du slår till på någon av de dyrare parfymerna.

Parfymprover och tester online – var hittar man bäst utbud?

bästa sajter parfymprover och tester online

Det finns ett antal sajter som erbjuder parfymprover och tester online. En av de absolut bästa bland dessa är Gents.se som har ett brett utbud på sin sida. Här hittar du parfymprover på 1,5-2 ml på de flesta parfymer som erbjuds.

Hos de flesta andra sajterna är utbudet endast sporadiskt då det kommer till parfymprover och du får nöja dig med ett betydligt mindre utbud.

Läs mer: Bästa nätbutiker för herrparfymer

Vad kostar parfymprover och tester online?

Priset på dessa parfymprover skiljer sig rätt rejält. Hos nämnda Gents.se finns det ett antal parfymprover som inte har något pris. Det innebär att du kan välja bland dessa som gratisprover i samband med en beställning. Du får dock endast ett gratisprov per beställning.

I allmänhet ligger priserna på mellan 29-219 kronor per sample beroende på exklusivitet. Ju dyrare parfym, desto dyrare är oftast även parfymproverna. Om du är nyfiken på många olika parfymer kan alltså priset snabbt gå upp till samma som en hel flaska.

Det betyder dock inte att det inte är en bra idé att beställa hem parfymprover. Även om du betalar samma pris som en hel flaska får du prova många olika parfymer, något som i längden hjälper dig att hitta din favorit i djungeln.

Det finns även märken som har hela serier av parfymprover. Hit hör bland annat Penhaligon’s och Widian som lanserat så kallade Scent Libraries med sina mest populära dofter. Även det ett väldigt bra sätt att testa fram favoriter!

Läs mer: Klassiska herrparfymer

Hur välja sin signaturparfym

De parfymprover och tester som finns inom kategorin EdP har i regel en hög halt av parfymolja. Det innebär att du kan använda flakongerna åtskilliga gånger innan de tar slut. Det ger dig alltså möjlighet att använda parfymen i flera olika sammanhang och verkligen testa hur den reagerar i olika sammanhang.

Vi har alla olika kroppsammansättning, vilket innebär att parfymer reagerar olika på oss. Den första doftupplevelsen som du känner när du applicerat parfymen kallas toppnoter. Ju längre du använder parfymen kommer basnoterna att framträda.

Du kommer säkert själv att kunna bilda dig en uppfattning om dina preferenser efter att du använt olika alternativ. Om du har en väldigt ärlig omgivning kan det också tänkas att du får kommentarer från dessa personer.

I slutändan är det dock du själv som skall trivas med den parfym som du valt som din signaturdoft. Därför bör du inte i alltför hög grad fästa uppmärksamhet vid vad andra tycker.

Läs mer: Lyxigaste parfymer på marknaden

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *