Ny rapport visar de modemärken som män helst shoppar second hand

herrmode second hand

För första gången presenteras Tradera Circular Brands 2022 – en rapport kring de modemärken som är mest populära på Sveriges största second hand-marknad. Tradera har analyserat ett flertal parametrar som vägts samman till ett index. Detta har utmynnat i listor över de mest populära klädmärkena att köpa second hand. På herrsidan var det Our Legacy som blev årets mest populära second hand-märke. 

På Sveriges ledande cirkulära marknad har kläder alltid varit en av de största kategorierna och herrkläder är den del som växer mest just nu. Drygt 7 000 plagg byter garderob varje dag via Tradera.

Mest populära modemärken på andrahandsmarknaden

mest populära märke bland herrkläder på second hand

För att lyfta frågan kring cirkularitet i modebranschen har Tradera för första gången arbetat fram en lista över de modemärken för män som bevisat är mest populära på andrahandsmarknaden, helt baserat på popularitet och försäljningsvolym på Tradera. 

Vi ser tydligt att modemärken med hög kvalitet och design är mer populära på Tradera och de byter ofta garderob flera gånger under sin livstid. Målet med listan vi har tagit fram är att inspirera fler i branschen att ta efter och vässa sin cirkulära affär. Det här är klädmärkena som på riktigt driver på omställningen till en mer hållbar framtid, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Our Legacy mest populära märke bland herrkläder på Second Hand

Tradera har analyserat antalet sökningar, sålda plagg, genomsnittspris och genomförsäljningsgrad för herrkläder under de senaste 12 månaderna och vägt samman detta till ett index. Det mest populära herrmärket på Tradera under året blev Our Legacy, på andra plats kom Stone Island och på tredje plats kom Acne Studios.

Det nya är en del av tjusningen med livet, och att något som är använt för den ena kan bli älskat på nytt av någon annan är vackert, cirkulär kärlek… När vi startade Our Legacy 2005 sade vi lite pretentiöst att vi bara skulle göra kläder som blir bättre med tiden. Lite som namnet antyder, plagg som kan gå i arv…Detta är väl ett bevis på att vi är på någorlunda rätt spår, säger Jockum Hallin, co-founder Our Legacy.

grundare av our legacy

Flest GANT-plagg såldes men Polar Skate Co. var enklast att sälja

Det såldes allra flest herrplagg från GANT under året och på andra plats kom Ralph Lauren. Bäst genomförsäljningsgrad däremot hade Polar Skate Co. följt av Our Legacy och Carhartt.

De herrplagg som ledde till högst budpriser under året kom från Moncler, Gucci och Palm Angels. Allra flest varumärkessökningar hade Acne Studios, följt av GANT och Ralph Lauren. Under året har det gjorts 85 000 sökningar efter Acne Studios-plagg på Tradera.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *