Rakuten Kobo presenterar vattentät läsplatta av återvunnen plast

rakuten kobo ny vattentät läsplatta

Här kommer en utmärkt idé vid sökandet efter bästa julklappar för män – speciellt för mannen som gillar att läsa. Rakuten Kobo tar nu nämligen ett avgörande steg i sitt hållbarhetsarbete och lanserar Kobo Clara 2E. Detta är en vattentät läsplatta tillverkad av 85 procent återvunnen plast, varav 10 procent är plast som kommer från havet. Läsplattan har dessutom ett utökat lagringsutrymme och trådlös Bluetooth®-teknik.

Kobo Clara 2E är Kobos första läsplatta gjord av återvunnen plast och en del av företagets löfte att, i de fall detta är möjligt och tekniken tillåter det, övergå till certifierade återvunna material. Under 2022 planerar Kobo att återvinna mer än 200 000 plastflaskor och en miljon CD- och DVD-skivor från hav och soptippar världen över. Målet är att kompensera 100 procent av de koldioxidutsläpp som direkttransporter av Kobos läsplattor genererar.

Läs mer: Bästa läsplattorna på marknaden

Fördelar med läsplattor

fördelar med läsplatta

Det finns många fördelar med läsplattor i jämförelse med vanliga böcker. Här är några av de största fördelarna med en läsplatta:

  • Du kan läsa i mörker: En stor fördel med en läsplatta är att du inte behöver någon läslampa t.ex. innan läggdags. Det gör det väldigt smidigt och tar även hänsyn till din partner som försöker sova bredvid dig.
  • Sparar utrymme: Den kanske största fördelen med en läsplatta är ändå det faktum att du kan läsa många böcker i samma platta. Med andra ord sparar den rejält med utrymme i hemmet och du kan även läsa många böcker i en och samma platta under resor.
  • Du kan även lyssna på böcker: I dagens läsplattor kan du även lyssna på böcker, något som allt fler upplever som njutningsbart när man önskar slappna av.
  • Tål vatten: Nu finns även läsplattor som tål vatten. Det gör att du inte behöver vara orolig för att läsa i badkaret eller förstöra plattan om du skulle spilla kaffet.

Med en uppgraderad 6” HD E Ink Carta 1200 bländfri skärm med mörkt läge och ComfortLight PRO med reducering mot blått ljus, kan bokälskaren använda Kobo Clara 2E i mörkret utan att sömnkvaliteten påverkas.

bästa läsplattor 2022

Med flera veckors batteritid och 16 GB lagring innehåller Kobo Clara 2E hela bibliotek av e-böcker och ljudböcker, och är den senaste enheten med trådlös Bluetooth®-teknik. Det ger läsaren flexibilitet att antingen läsa eller lyssna på de senaste berättelserna.

– Kobo Clara 2E handlar om att ge en bättre läsupplevelse samtidigt som vi tar avgörande steg i vårt hållbarhetsarbete. Vi tror att små initiativ kan göra stor skillnad, som att implementera återvunnet material i enheterna, tillbehören och förpackningarna. Vi utvecklar även våra bokälskares favoritfunktioner, som vattentålighet och trådlös Bluetooth®- teknik, så att man nu kan lyssna på sina favoritljudböcker, säger Michael Tamblyn, VD för Rakuten Kobo.

Förpackningarna förbättras också och är numera magnetfria, tillverkade av återvunnet papper och tryckt med sojabläck som är en av de mest miljömedvetna tryckprocesserna.

En flexibel och vattentät serie läsplattor

vattentät läsplatta återvunnen plast

Kobo Clara 2E är Kobos första helt vattentäta 6” eReader med upp till 60 minuters vattentålighet i upp till två meter vatten. Läsplattan är en del av Kobos vattentäta serie vilket gör att läsplattan tål oväntat spill, strandutflykter eller bekymmersfri läsning i badkaret.

Läsplattans flexibla storlek gör dessutom att den enkelt får plats i fickan på resande fot.

Ta med hela ditt bibliotek överallt

bästa läsplattor 2022

Inbyggda Kobo Store gör det enkelt att fortsätta läsa nästa bok i serien eller upptäcka nya böcker. Med 16 GB lagringsutrymme kan bokälskaren ta med sig upp till 12 000 e-böcker eller 75 Kobo-ljudböcker vart de än går.

Läsarna kan också låna e-böcker och ljudböcker gratis med ett bibliotekskort via OverDrive. Genom funktionen Pocket kan man enkelt spara och läsa artiklar online.

Tillgänglighet och pris

Kobo Clara 2E finns tillgänglig för beställning från och med 22 september på kobo.com och hos utvalda återförsäljare som Webhallen.com. Priset ligger på 1539 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *