Bästa butiker för second hand-kläder online

märkeskläder second hand online

En av de största trenderna inom herrmode är kvalitet och hållbarhet. De senaste årtiondenas slit-och-släng kultur inom modebranschen är på väg bort och nu är det mer miljömedveten shopping som gäller. Vi blir allt mer måna om att ta hand om våra plagg så att de får en lång livstid. Allt detta har också gjort så att butiker för vintage och second hand-kläder på nätet börjat dyka upp allt mer. Här tar vi fram bästa butiker för second hand kläder online.

Vi har tidigare tagit fram några av de bästa butikerna för herrmode på nätet. Bland dessa är fokuset på klassiskt herrmode. När man pratar om begagnade modekläder av högre kvalitet används ofta också den engelskans Vintage. Det är modekläder av hög kvalitet som de intresserar sig för då de söker kläder på second hand och det av naturliga orsaker. Slitna kläder av dålig kvalitet har ett väldigt dåligt andrahandsvärde.

Bästa butiker för second hand-kläder online

För den som söker efter second hand kläder online finns det allt fler alternativ. Det har länge funnits olika marknadsplatser för begagnade kläder och föremål på nätet som Blocket och dylika sidor. Men för den som sökt exklusivt herrmode har inte alternativen varit många. Nu är dock situationen en annan. Här är våra val:

Care of Carl – exklusiva second hand kläder

märkeskläder second hand på nätet

I mars 2021 öppnade Nordens ledande onlinebutik för herrkläder i premiumsegmentet Care of Carl tjänsten Care of Carl Pre-owned. En tjänst där kunder kan sälja och handla tidigare ägda kvalitetskläder. För den som är intresserad av klassiskt herrmode är detta en utmärkt tjänst eftersom du slipper processen med att söka i oändlighet bland kläder av undermålig kvalitet för att hitta rätt.

I utbudet finns nämligen endast samma exklusiva utbud av herrkläder som du hittar i det ordinarie utbudet.

Farfetch – lyxiga vintage kläder och accessoarer

bästa second hand butiker online märkeskläder och accessoarer

Ytterligare en sajt med exklusiva herrmodeplagg som har en Pre-owned avdelning med second hand kläder för män är Farfetch. Här hittar du vintage-plagg från märken som Yves Saint Laurent, Hermés och Versace – bara för att nämna några märken. Det som är speciellt med Farfetch är också att de har ett stort utbud även av exklusiva armbandsur och väskor.

Just väskor och klockor är två kategorier som ofta ökar i värde med åren och därför är eftertraktade investeringsobjekt. Louis Vuitton-resväskor och Patek Philippe-klockor är bara några av de exklusiva modeprylar du kan hitta hos Farfetch pre-owned avdelning.

Klockia – Exklusiva vintageur på nätet

bästa second hand butiker online för kläder och accessoarer

Klockia imponerade genast när de öppnade upp sin avdelning med begagnade armbandsur ifjol. Här hittar du många dyrgripar bland exklusiva klockor, som Rolex, Omega, Patek Philippe och Cartier. Det är definitivt en avdelning som det lönar sig att besöka om du är intresserad av klockhantverket. Flera modeller av vintage Rolex-ur är som bekant svåra att få tag på och här hittar du många alternativ.

Vanliga frågor Second Hand

Vad menas med Second Hand?

Second hand är den engelska beteckningen för svenskans ”i andra hand” eller andrahandsmarknad. Ofta används det för försäljning av begagnade/använda varor och kläder.  

Varför ska man köpa second hand?

Det mest uppenbara skälet att köpa på second hand är miljöaspekten. Det finns också möjlighet att på ett helt annat sätt skapa sig en personlig stil med second hand-plagg. Många av de plagg du hittar i second hand-butiker är inte så vanliga i de kollektioner som finns hos de flesta av dagens modehus.

Vilka är bästa second hand-butiker för kläder online?

På den senaste tiden har allt fler second hand-butiker för både kläder och inredning öppnat upp på nätet. Några av de sajter för kläder med second hand-kläder som vi kan rekommendera är Care of Carl, Farfetch och Åhlens. Både Klockia och Uret.se har också avdelningar för second hand-klockor under benämningen ”Pre-owned”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *