Förvaringsexperten tipsar: Såhär får du ordning bland kläderna

smart klädförvaring

Om du äger kvalitetsplagg är det oerhört viktigt att du tar hand om dem på ett bra sätt. Klädvård handlar delvis om att ha bra verktyg för skötsel av dina plagg. Men det är också oerhört viktigt med bra förvaring. Här får du några tips för hur du får ordning bland kläderna av Elfas förvaringsexpert.

I flera decennier har vi blivit vana med att se kläder som slit-och-släng-produkter som kan bytas ut efter varje säsong. Som tur håller detta synsätt på att ändras genom att vi män nu uppskattar kvalitet och tidlöst herrmode i allt högre grad. Nu är hantverket återigen i fokus och vi är intresserade både av plaggens ursprung och material.

Allt detta gör också att vi i allt högre grad satsar på att sköta om våra kläder på ett bra sätt, något som gagnar hållbarheten – både då det gäller plaggen och miljön.

Läs mer: Bästa textilvårdsguide online

Smart klädförvaring – hur du får ordning på kläderna

klädförvaring tips

Här ger Elfas förvaringsexpert Christine Dalman oss tips för hur vi organiserar vår klädförvaring på ett smart sätt. Detta för att du skall ha enklare att komma åt både de kläder du använder varje dag och mer sällan. Målet är uppenbart – inga fler högar på golvet, stolen eller sängen!

  1. Uttryck din stil genom att matcha skjutdörrar med vägg och inredning. Att stänga dörren om kläderna ger också rummet en lugnare, mer harmonisk känsla.
  2. Delar du garderob med din partner får du bättre överblick genom tydliga avgränsningar: min sida och din sida.
  3. Skapa en särskild plats i garderoben för använda kläder som inte behöver tvättas än. Bästa jeansen kan till exempel hänga på en krok, så når du dem enkelt.
  4. Ta hand om dina favoriter så håller de längre. Cederträ ger kläderna en fräsch doft.
  5. Har du mycket kläder som ska skänkas, bytas eller återvinnas? Förvara plaggen synligt så ökar chansen att de faktiskt lämnar hemmet. Använd backar eller säckar och märk dem tydligt.

Läs mer: Snygga utrymmen för klädförvaring

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *