Veckoslutsinspiration – Väss din stil med dessa enkla tips!

stilinspiration herr vår sommar 2022

Sommaren kryper allt närmare och det har blivit dags att vässa stilen för varmare väder. Det finns många sätt att klä sig snyggt denna vår och sommar. Vi kommer de närmaste veckorna att ta fram tips och idéer över hur du med rätt kombination av färger, plagg och accessoarer lyfter din stil till nya nivåer. Här tar vi främst exempel på kläder vi har i den egna garderoben, så att du får enklare att avgöra om detta är något för dig.

Vi har redan tidigare tagit fram massor av stiltips för säsongen. Dessa hittar du bland annat på guide till herrmode, samt i vår artikel om herrmode våren och sommaren 2022. Här lever vi också som vi lär och klär oss som de tips vi delar ut. Här kommer lite inspiration för hur du med enkla medel får till en snygg outfit.

Stiltips för män sommaren 2022

Klassiskt herrmode och tidlös stil är populärt just nu. Ett hett tips är att hämta inspiration från hur män klädde sig under 1930-talet och fram till 1950-talet. Hit hörde pikéer och byxor med frontveck, tillsammans med scarves eller bandanas som accessoarer som vardagslook. Under kvällarna var det alltid kavaj eller kostym som gällde.

Genom att kombinera dessa stilar med mer moderna plagg som överskjortor och snygga solglasögon är det enkelt att få till en snygg helhet. Det gäller bara att ha en känsla för färg och proportioner på plaggen och det är där vi kommer in i bilden.

Sno stilen – här hittar du liknande plagg:

Piké: Soft Goat
Byxor: Incotex
Solglasögon: TBD Eyewear
Loafers: Crockett & Jones
Bandana: Amanda Christensen
Klocka: Seiko

Generella tips om plaggen i kollaget

Här kommer lite generella tips för dig som letar efter något av nyckelplaggen ovan.

Pikéer

Då det gäller snygga pikétröjor för män är detta ett av de mest mångsidiga plaggen i vår- och sommargarderoben. Satsa gärna på en modell med öppen krage, ofta även benämnd bowlingkrage.

Byxor

Byxmodeller med uppslag kan vara en utmaning att hitta om du vill ha rätt färgnyans. Bland annat J.Lindeberg, Filippa K och PT01 har några riktigt stiliga varianter i sitt utbud i form. Det finns också möjligheten att som skribenten låta sy upp uppslag om byxlängden är den rätta.

Du kan även med fördel ersätta färgen ovan med vita byxor. Bland annat modellen Grant från J. Lindeberg är ett par byxor vi rekommenderar om du vill ha bekväma och stiliga byxor för sommaren.

Solglasögon

Det finns många snygga solglasögon för denna vår och sommar. Transparenta bågar är sobert för många olika stilar. Välj gärna en modell i en jordig nyans.

Skor

Loafers är en av våra absoluta favoritskor för stilren klädsel. Penny Loafers har fördelen att de är en mer avskalad modell än Tassel Loafers. Även Penny Loafers i mocka är väldigt snyggt.

Bandana

Använd gärna en bandana för att variera stilen denna sommar. Du kan även använda denna till en vanlig t-shirt eller tillsammans med skjorta, överskjorta eller kavaj. Genom att lägga till denna typ av accessoarer gör du din garderob betydligt mer mångsidig.

Klocka

klassiska seiko klockor online

Vi på redaktionen gillar Seikos klockor väldigt mycket och samlar på dessa. Det som få känner till är att James Bond burit fem olika Seiko-klockor i filmerna. Roger Moore bar fyra olika Seiko-klockor i Bond-filmerna mellan åren 1977 och 1985. Även Sean Connery bär en Seiko i filmen Never Say Never Again från år 1983.

Modellen på bild är referens SWR052P1 och hämtade sin inspiration från betydligt mer kända Cartier Tank. Om du letar en snygg kostymklocka till överkomligt pris är denna något vi rekommenderar.

Oavsett om du letar efter dykarklockor, pilotklockor eller kostymklockor är Seiko ett beaktansvärt alternativ. Du hittar även många modeller med automatiska urverk från Seiko numera.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *