Snygga klassiska pyjamas och morgonrockar

snygga pyjamas och morgonrockar herr

Under pandemin blev Loungewear populärt för män. Det är något som fortsatt även efter det i och med att många fortsatt att jobba hemifrån. En speciell typ av Loungewear är pyjamas och morgonrockar som har en elegant nostalgi över sig. Här tar vi fram snygga pyjamas och morgonrockar för alla som vill klä sig elegant även i hemmamiljö.

Det finns en del märken som har en lång historia av att tillverka högklassig Loungewear. Längre ner hittar du de mest anrika bland tillverkare av pyjamas och morgonrockar.

Den manliga nattdräkten – kort historia

klassiska modeller av pyjamas och morgonrockar
Pyjamas, nattskjortor och badrockar i Eatons vår- och sommarkatalog från år 1907.

Särskilda plagg att sova i blev populära i det västerländska samhället så sent som på 1800-talet, där främst nattskjortor användes bland män. Sovdräkten kom ursprungligen från Indien och Sydostasien där den i flera hundra år varit ett traditionellt klädesplagg både för män och kvinnor.

Som med flera andra klädesplagg var det britterna som gjorde pyjamasen populär i Europa, då man lät sig inspireras av livet i deras kolonier runtom i världen. Pyjamas blev populär bland de brittiska männen i slutet av 1800-talet och modet spred sig sedan till övriga Europa och USA.

Pyjamas i populärkultur

snygga pyjamas och morgonrockar i klassiska filmer
  • An American in Paris (1951) – Det finns en del klassiska filmer där stiliga pyjamas och morgonrockar haft en framträdande roll. En av dessa är filmen An American in Paris med Gene Kelly i huvudrollen från 1951 (bilden överst).
  • Charade (1963) – Kultfilmen med Cary Grant och Audrey Hepburn i huvudrollerna är även den en film att kolla på om du vill ha inspiration för snygga pyjamas och morgonrockar.
  • Rear Window (1954) – Hitchcock-filmen Rear Window med James Stewart i pyjamas är även den något att inspireras av för dig som letar efter klassiskt stilig pyjamas.

Snygga pyjamas och morgonrockar 2022

Här tar vi fram de bästa och mest anrika bland tillverkare av pyjamas och morgonrockar för män. Samtliga av dessa har ett bra utbud av Loungewear i klassiskt snitt i sitt utbud. Här är bästa märken för pyjamas och morgonrockar 2022.

Derek Rose – anrikt brittiskt märke

Londonbaserade Derek Rose har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1926 och är bland de mest populära inom området Loungewear. Till vänster har du en prickig morgonrock, som är tillverkad i en mjuk och sval bomullssatin med vita kontrastränder som ger en lyxig stil. Till höger har vi en pyjamas som är även den är tillverkad i samma material och med ränder i satin.

Ytterligare en stilig rutig morgonrock som för tankarna till en klassisk rökrock. Till höger en pyjamas som även kan användas som hemmaplagg genom dagen – liksom de flesta av de morgonrockar och pyjamas som finns hos Derek Rose.

Här hittar du fler klassiska brittiska märken.

Cleverly Laundry – Loungewear i vintagestil

Loungewear-specialisten Cleverly Laundry har lagt extra vikt vid mer medvetna materialval och producerar samtliga plagg i 100% vegansk, exklusiv bomull. De pyjamas och badrockar som finns i utbudet har en retrokänsla och för tankarna tillbaka till 1940- och 1950-talets glada dagar inom herrmodet. Det syns både i skärningen och färgerna på plaggen.

Badrock med korta ärmar kan vara skönt speciellt till sommaren. Här syns även en pyjamas med korta ärmar och långbyxor.

Orlebar Brown – Eleganta sommarplagg

Orlebar Brown är mest känt för sina elegant sommarplagg, som deras badbyxor och Terry-pikéer. Men de senaste åren har vi också sett flera snygga pyjamas lanseras hos märket. Vi rekommenderar att du genast går in och bekantar dig med deras utbud av sommarplagg om du inte redan är bekant med dessa!

CDLP – svensk uppstickare bland underkläder

Det är flera svenska märken som tagit marknaden för Loungewear med storm de senaste åren. Först ut var CDLP som grundades 2016 och slog igenom på allvar för några år sedan. Här märks framförallt stiliga pyjamas och morgonrockar i siden bland deras främsta plagg.

Modellerna ovan siden samt navy och vinrött finns både som morgonrockar och pyjamas. Pyjamas finns både med lång och korta ärmar, samt långa byxor och i kortbyxor.

Nufferton – svenskt märke för klassisk pyjamas

Ett ännu nyare svenskt märke är Nufferton som fokuserar på unisex-pyjamas i klassiskt snitt. Här hittar du pyjamas i flera olika randiga mönster och färger. Ett riktigt intressant märke att följa för alla som gillar pyjamas!

Nattskjortor för män

nattskjortor för män

Ett aningen bortglömt nattplagg bland nutidens gentlemän är nattskjortan, som var betydligt flitigare i användning under första delen av 1900-talet. Detta plagg finns dock ännu kvar i utbudet hos flera märken specialister inom området och dyker upp titt som tätt hos t.ex. Derek Rose.

Gammaldags tofflor för hemmabruk

Ett måste för alla som vill klä sig stiligt i hemmet är denna typ av gammaldags lädertofflor från Crockett & Jones. Dessa är handgjorda i deras fabrik i Northampton och håller alltså högsta kvalitet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *