Snygga ytterplagg för män från 1909-1910

snygga jackor för män höst vinter 2020

Idag hämtar vi inspiration från höstens och vinterns mode 1909-1910 och de ytterplagg som var speciellt populära vid denna tidsera. Ett plagg som är speciellt saknat bland dagens utbud är de stiliga ytterrockar med pälskrage som så ofta förekom i samband med formell klädsel i början av 1900-talet.

Nuförtiden kan man kanske delvis skylla på att många gärna undviker äkta päls på sina kläder, men eftersom de flesta tillverkare nuförtiden använder sig av fuskpäls är bristen på detta stiliga ytterplagg inte hela förklaringen.

Stiliga ytterplagg från 1920-talet

Nedan är några exempel på ytterrockar från modeåren 1909-1910. Vi börjar från några exempel på ytterrockar med pälskrage och hur man bär upp dessa på bästa möjliga sätt. Ta även tillfället i akt att studera hattarna och käpparna på bilderna.

snygga rockar för män höst och vinter 2020

Långa ytterrockar med pälskrage.

herrmode höst vinter 2020 snygga rockar

Ytterligare ett exempel på ytterrock med pälskrage samt den bortglömda capen för män.

snygga jackor för män 2020

Ytterligare exempel på en cape. Här i längre modell.

snygga jackor för män vintern 2020

Vi har börjat se allt fler rockmodeller med dubbelknäppning i dagens herrmode. Speciellt till bilkörning var denna varma modell av ytterrock populär.

jackor herrmode höst vinter 2020

Stilfulla detaljer där vi också klar ser detaljer som byxor med frontveck och slag. Två saker som vi ser allt mer även i dagens mode för män.

mode för män höst vinter 2020 jackor

Det är intressant att se hur kroppsnära silhuetten var på många jackmodeller under 1920-talet. Detta är också ett hett stiltips för valet av rock inom herrmodet vintern 2020.

vinterjackor för män höst vinter 2020

Detta är en jackmodell som vi ser ytterst sällan i dagens läge. Det är främst inom ridsporter vi nuförtiden ser jackor med slits i framdelen.

jackor för män höst vinter 2020

Chesterfield-modeller är de mest populära bland rockar i dagens läge. Under 1920-talet såg vi ändå många modeller med mer tyg i nedre delen. Rockar som till viss del påminner om dagens lodenrockar.

ytterplagg för män höst vinter 2020

Notera fiskbensmönstret på denna ytterrock. Tillgängligheten gällande rockar i detta tyg verkar gå i säsonger. Just nu är det lågsäsong för rockar i detta stiliga mönster.

snygga jackor för män 1920-tal

Ytterligare en rock i fiskbensmönster och mörkare krage.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *