Söderhallarna satsar på liveshopping med kända matinspiratörer i höst!

liveshopping söderhallarna hösten 2021

I mitten av oktober drar Söderhallarna i gång storsatsningen Saluhall Live – digital liveshopping med fokus på mat och dryck. Satsningen görs i samarbete med svenska livevideobolaget Bambuser och kommer att bjuda på mängder av matinspiration i form av cook-a- longs med matprofiler och handlare, intervjuer, korta kurser och givetvis möjlighet att köpa den goda maten.

Bland annat gästas Söderhallarna av mästerkocksvinnaren Christin Kashou och komikern Nisse Hallberg, som har en bakgrund som kock.

Liveshopping stort just nu

Vi har tidigare skrivit en hel del om liveshopping inom modebranschen där allt fler aktörer satsar på att nå ut till kunden även på nätet genom live evenemang. Under liveshopping visar nätbutiker ofta upp det senaste inom modet och du kan som kund diskutera med experter inom området. Hittills är det dock en överrepresentation inom dammode och vi väntar ännu på att herrmodebutiker online skall börja med liveshopping.

Trenden med liveshopping tog fart på allvar under pandemin och nu kan vi se allt fler branscher följa modebranschen in i liveshopping. Det är nämligen ett koncept som passar de flesta branscher eftersom snabba hemleveranser nu erbjuds på de flesta orter – inte minst inom matleverans.

En matdestination för hela Sverige

liveshopping söderhallarna stockholm

13 oktober kommer matintresserade i hela landet att kunna ta del av Saluhall Live från Söderhallarna i Stockholm. Två gånger i månaden bjuds det på livestreamad matinspiration med olika handlare och matprofiler, där tittarna snabbt och smidigt kan klicka hem produkter direkt i webbshoppen. Satsningen leds av Hela Sverige Bakar-profilen, Mattias Celinder.

– Under det senaste året har många haft tid att fördjupa sitt intresse för mat och upptäckt hur rolig mat- och dryckesvärlden är. Vi vill uppmuntra detta och samtidigt, genom att digitalisera vårt erbjudande, tillgängliggöra vårt utbud till en bredare publik över hela landet. Liveshopping har vunnit mark senaste åren, men framför allt inom mode. Vi ser stor potential i att överföra detta nya sätt att handla även till mat och på så vis föra våra hyresgäster närmare kunden, säger Julie Améen, affärsutvecklingschef Nya affärer på Atrium Ljungberg.

Först ut i Saluhall Live är Melanders Fisk från Söderhallarna och deras grundare, fiskekungen Nisse Molinder. De kommer att duka upp den perfekta skaldjursfrossan och ge ovärderliga tips på hur man bäst kokar kräftor, hur man får upp farten när man skalar och vad som passar att dricka till.

– På Melanders vill vi vara mer än en fiskbutik och restaurang. Vi vill underhålla och överraska våra kunder samtidigt som vi alltid strävar efter att utveckla branschen. Vi var tidiga med krogkassar och förra året anordnade jag fiskskola på YouTube. I Saluhall Live tar vi nästa steg ihop med våra kollegor i Söderhallarna. Nu bjuder vi in hela Sverige till vår skaldjursfrossa, säger Nisse Molinder på Melanders Fisk.

Andra hyresgäster som kommer vara med under hösten är bland annat Waipo South och en ny restaurang med fokus på det italienska köket.

Sveriges främsta matinspiratörer

söderhallarna live

Som en del av kampanjen kommer Söderhallarna även att bjuda in kända matprofiler. Dessa kommer att underhålla och utbilda matintresserade genom liveshopping, cook-a-longs, produkttips och matlagningshacks. Varje person kommer att planera och genomföra ettliveshoppingavsnitt med hjälp av produkter och råvaror från Söderhallarna.

Bland annat gästas Saluhall Live av Christin Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, som kommer utmana tittarna att prova nya produkter i den asiatiska butikens stora och outforskade utbud. Vidare bjuder Nisse Hallberg, komiker med förflutet som kock på flera framstående restauranger, in till en cook-a-long med en Mystery Box fylld med okända ingredienser.

Saluhall Live startar i mitten av oktober och sänds i samarbete med livevideobolaget Bambuser fram till sommaren 2022.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *