Sommaren hos världens lyxigaste herrmodemärken

mode för män sommar 2020 lyxmärken

Det kan verka lite okonventionellt att skriva om lyxigt herrmode i en tidsperiod där massarbetslöshet råder. Idag tar vi ändå en titt på nya sommarplagg hos några av världens främsta lyxmärken för män.

Vi gör det genom att se på utbudet hos världens främsta exklusiva herrmodebutik på nätet Mr Porter. Det är en sajt som lyckats med konststycket att samla majoriteten av världens lyxigaste herrmodemärken på sin sajt.

Att detta varit en lyckad strategi råder det ingen tvekan om. Såpass framgångsrik har ändå nämnda sajt varit under de senaste åren. Det närmaste vi kommer denna herrmodesajt i Sverige är Care of Carl och Man of a Kind. Båda dessa har också flera av de märken som finns hos Mr Porter, men i en lite mer blygsam skala.

Lyxmode för män sommaren 2020

Bland de lyxmärken vi hittar hos Mr Porter ryms några av de mest klassiska brittiska, italienska och amerikanska märkena. Men det är inte endast inom klassiskt herrmode Mr Porter urskiljer sig. För ett par år sedan lanserade de även sitt alldeles egna märke Mr P och många av de märken som finns hos sajten kännetecknas även av kreativitet och nytänkande inom modeindustrin.

I samband med att Kingsman the Movie kom ut år 2014 lanserades även märket Kingsman exklusivt hos sajten. Detta märke har fortsatt leverera nya kollektioner även utan nya filmer.

Här är exempel på några plagg inom lyxmode för män sommaren 2020.

Loro Piana

snyggaste mode för män sommaren 2020

Loro Piana grundades 1924 och är idag en av världens främsta tillverkare av lyxtyger. Märket levererar också lyxiga cashmeretyger till många andra märken inom modebranschen. Inom det egna märket finns alltid en mängd snygga plagg, som t.ex. dessa snygga byxor i linnetyg som finns i sommarkollektionen.

Vad kan du då förvänta dig att betala för ett plagg från Loro Piana? Dessa byxor kostar drygt 6000 kronor och en kavaj kostar runt 17.000 kronor. En ytterrock från Loro Piana brukar ligga på mellan 35.000-40.000 kronor.

Anderson & Sheppard

snyggaste byxorna för män sommaren 2020

Anderson & Sheppard grundades på Savile Row år 1906 och är rätt obekant för svenskar trots sin rika historia som hovleverantör till det brittiska hovet. Till sommaren har märket bland annat lanserat en linje med klassiska ghurkabyxor med hög midja och dubbla frontveck. En byxmodell som rätt mycket påminner om Rubinnacis dito.

Rubinacci

snyggaste lyxmode för män sommar 2020

Det är ändå italienska Rubinacci som är den främsta företrädaren för denna byxmodell på herrmodemarknaden. Till denna sommaren har märket också lanserat flera nya modeller av byxor och shorts av ghurkamodell.

Denna byxmodell är faktiskt inte så dyra som man kunde tänka sig trots hantverket. Runt 4.000 kronor kostar ett par byxor av denna modell från Rubinacci. En kavaj från Rubinacci ligger på runt 14.000 kronor.

Cutler and Gross

snyggaste lyxiga solglasögon för män sommar 2020

En av de främsta bland premiummärken inom glasögon och solglasögon är Cutler and Gross. Jämför du med andra av marknadens främsta märken för solglasögon som t.ex. Persol, kan du här förvänta dig att få lägga till en tusenlapp för att få tag ett eget par av solglasögon av Cutler and Gross.

Kiton

lyxigaste märke herrstil 2020

Ett av världens absolut dyraste herrmodemärken är Kiton. För att få tag på en sommarkavaj som denna i Cashmere- och linneblandning får du lägga ut drygt 50.000 kronor. Men så handlar detta också om ett hantverk av absolut högsta klass.

IWC Schaffhausen

lyxklockor nyheter 2020

När vi pratar om Mr Porter och lyxmärken får vi heller inte glömma sajtens alldeles egna avdelning Luxury Watches. Här finns samlat några av världens mest exklusiva klockmärken som Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre och Panerai. Med förstklassig service och guider har Mr Porter snabbt lyckats göra denna avdelning till en stor kommersiell framgång.

På bilden är klassikern Portugieser Automatic 40.4mm i 18 karat guld. En klocka som nyss kom ut på marknaden och som lanserades på sajten denna vecka. Här får du betala ungefär 190.000 kronor om du önskar köpa detta konstverk.

världens lyxigaste klockor 2020

Det är dock långtifrån den dyraste klockan hos avdelningen Luxury Watches. Vill du ha ett eget exemplar av Excalibur Aventador från märket Roger Dubuis får du betala drygt 2,2 miljoner kronor!

Sammanfattning

Detta var några exempel på vad lyxmarknaden har att bjuda på för tillfället. Även om du kanske inte har råd med något av dessa plagg i dagens läge bjuder det ändå på en del inspiration gällande hantverk av högsta klass inom herrmodet.

Vi fortsätter att bevaka sommaren även i fortsättningen inom lyxsegmentet trots utmanande tider. Vem vet, kanske du även har möjlighet att köpa plagg från några av dessa märken i framtiden? Det skall dock nämnas att det även finns många andra mer skäligt prissatta märken hos Mr Porter, trots att fokuset onekligen ligger på det som inom engelska benämns ”High-end”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *