Sommarens bästa herrparfymer 2023 – Parfymer som överlever en simtur

bästa herrparfymer sommaren 2022

Det finns studier som bevisat att doftsinnet är det som dominerar bland våra sinnen. Därför säger det sig självt att de doftsignaler vi sänder ut är viktiga. Men andra ord är även parfymer viktiga för helhetsintrycket när vi pratar om manlig stil. Här tar vi fram sommarens bästa herrparfymer.

Ni har väl inte missat att vi har en helt skild kategori med herrparfymer här på Gentlemannaguiden? Där samlar vi allt tips om bästa herrparfymer, samt nyhetstips inom området. Det är mycket spännande på gång inom branschen och det finns ingen ursäkt längre att dofta svett eller tvål som man.

Parfymtrender för män 2023

En att de de stora parfymtrenderna för män 2023 stavas nischparfymer. Det skall vara starka och personliga dofter som speglar ens personlighet. En annan stor trend gällande parfymer är att vi numera ser allt fler unisexparfymer av typen Eau de Parfum på marknaden.

De flesta av de exklusiva parfymhusen lanserar numera denna typ av parfymer snarare än att sikta in sig på skilda manliga eller kvinnliga parfymer.

Bland enskilda doftnoter är lyxiga oud parfymer fortsättningsvis mycket populära. Men vi ser också många andra intressanta doftnoter lanseras just nu. Speciellt sommartid är lättare doftnoter som cederträ, citron och bergamott populära. Bärnsten och vanilj är också två populära sommardofter 2023.

Profumum Roma – sommarens bästa herrparfym 2023

sommarens bästa herrparfymer 2022

Redan här tipsar vi dock om en finaste bland alla herrparfymer. Profumum Roma har en parfymvärldens absolut finaste dofter med en ovanligt ovanligt hög koncentration av parfym i förhållande till alkohol.

I vissa av dofterna uppgår den till uppemot 43 %, vilket gör dem unika i kvalitetshänseende. Detta ska jämföras med att en generell Eau de Toilette i taxfree-shoppen ligger på runt 5-15 % koncentration och en Eau de Parfum på cirka 15-20 % koncentration. 

Just denna höga koncentration av parfymolja gör också att denna parfym är en utmärkt sommardoft. Parfymerna från Profumum Roma marknadsförs också med att de överlever en dusch eller ett bad – något som även vi på redaktionen kan intyga att stämmer.

Anrik historia

bästa herrparfymer för sommaren 2022

Det familjeägda parfymhuset Profumum Roma, med sin fantastiska historia, påminner oss om det förflutna och skapar minnen värda att blicka tillbaka till. Det hela började i Sant’elena Sannita, och senare i den magnifika staden Rom år 1952. Knivsliparen Celestino Durante återvände från andra världskriget med en dröm om nya möjligheter. 

Med familjen Durantes många talanger samlade började man tillverka rakkrämer, after shaves och colognes med fokus på italienskt hantverk och mycket hög kvalitet. År 1996 gick grundarnas barnbarn helt över till att skapa parfymer och själva parfymhuset Profumum Roma grundades. 

Profumum Roma är kända för att vara oerhört restriktiva i sitt val av försäljningsställen. I Sverige har man valt bland annat Gents som partner tack vare den spetskompetens inom nischparfymeri som flera av bolagets medarbetare besitter.

Här på Malta där artikelförfattaren sitter och skriver artikeln finns Profumum Roma endast på exklusiva Camilleri Paris Mode. Efter flera år bosatt på denna Medelhavsö och granne med Italien har jag börjat få en uppfattning om vilka parfymer som är de mest eftertraktade hos italienarna. Profumum Roma är definitivt ett av de parfymmärken som har hög status här.

Bästsäljare hos Profumum Roma – sommarens bästa herrparfymer 2023

Det finns en lång rad av populära herrparfymer hos Profumum Roma och de flesta av dem har väldigt högt betyg både på parfymbibeln Fragrantica, samt i recensionerna av användare hos Gents. Här är några av våra favoriter för sommaren 2023:

Ambra Aurea EdP

sommarens bästa herrparfymer 2022

Profumum Romas Ambra Aurea EdP är en tidlös bärnstensdoft som är alldeles utmärkt för sommarhalvåret. Gör blandas grå bärnsten med rökelse och myrra till en perfekt kombination. Detta är ett måste för dig som älskar bärnstensdofter!

Arso EdP

bästa herrparfymer sommaren 2022

Arso EdP är en varm och kryddig doft som är inspirerad av minnet från ett veckoslut i en fjällstuga. Egentligen är den kraftiga kompositionen av cederblad, tallkåda och läder något som förknippas mer med vinterhalvåret. Detta är dock även en utmärkt festdoft för sena sommarkvällar.

Dulcis in Fundo

bästa herrparfymer sommar 2022

Dulcis in Fundo EdP har en kombination av mandarin, citron och vanilj. Denna parfym är ett självklart val för vaniljälskaren och utmärkt både som vardags- och kvällsdoft för sommaren.

Sorriso EdP

sommardofter herr 2022

Sorriso EdP har en njutbar doftkombination av apelsinskal som smälter samman med dominerande mörka choklad- och vaniljnoter. En förförande doft för alla varma sommarkvällar!

Confetto EdP

bästa herrdofter för sommaren 2022

Confetto EdP har framträdande noter av mandel och anis. Men här märks också mysk, bärnsten och vanilj. Detta är en av de dofter från Profumum Roma som hängt med längst i utbudet och lanserades 1996.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *