Stilinspiration: Back to Business

Detta är veckan då man återvänder till jobbet om man haft förmånen att ha en längre julledighet. Fulla med energi och med nya färska nyårslöften tar vi oss an de utmaningar som jobblivet har att erbjuda.

Med en mörkblå kostym från väveriet Vitale Barberis Canonico får man den maskulina och självsäkra känslan som en välskräddad kostym kan ge. Till just den mörkblå kostymen föredrar jag personligen mörkbruna skor och accessoarer, en kombination som blir just så lyxig som man kan göra av en vardag.

Ytterligare ett tips som höjer den lyxiga känslan är att använda sig av en slips med mönstrad väv med olikfärgade garner, vilket skapar en melerad effekt som kallas Donegal. Till detta kan man med fördel använda sig av en vit skjorta med dubbel manschett och manschettknappar i guld.

Kostym: Suitsupply 

Skor: Edward Green 

Parfym: Acqua di Parma Colonia Oud 

Klocka: Cartier Tank 

Slips: Amanda Christensen 

Portfölj: Berluti 

Inredning: Bugatti Home

I år är det 100 år sedan en av klockvärdens mest ikoniska armbandsur Cartier Tank lanserades. Ett säkert val som kostymklocka och även det självklara valet för några av historiens största stilikoner som t.ex. Cary Grant. Det finns säkert orsak att återkomma till den klassiska klockmodellen lite senare.

Det var i samband med lanseringen av nyaste lyxbilen Chiron ifjol som det franska märket Bugatti lanserade Bugatti Home Collection i samarbete med Luxury Living Group. Ett av flera samarbeten som Bugatti lanserat på senare år.

Då det gäller vinterdofter kan parfymer med den djupa och lyxiga råvaran Oud rekommenderas. Det finns många olika typer av Ouddofter på marknaden, ofta blandad med läder. De senaste åren har dock allt fler av parfymhusen lanserat renodlade Oudparfymer. Mer om Oudparfymer kan ni läsa i detta inlägg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *