The 007 Heritage Collection från Orlebar Brown är här igen!

orlebar brown heritage collection

Nu har The 007 Heritage Collection från Orlebar Brown återlanserats för sommaren 2021! Kollektionen lanserades för första gången sommaren 2019 och ifjol kom återigen en ny kollektion. Båda kollektionerna såldes snabbt slut, men nu finns de plagg som du hittar i klassiska Bond-filmer återigen tillgängligt.

Klassiskt och dressat badmode är hetare än någonsin sommaren 2021. Ett märke som många andra hämtat inspiration från när de lanserat sina sommarkollektioner detta år är Orlebar Brown. Brittiska Orlebar Brown har tagit fram skräddade tolkningar av strand- och badbyxor sedan 2007. Plaggen togs fram med idén att de skall kunna användas både till stranden och för att senare gå och ta en drink eller äta en lunch i.

Bland de mest klassiska plaggen märks badbyxorna Bulldog och Terry-pikéer i bomullsfrotté. Speciellt de side-adjusters som finns på både shorts och badbyxor är något som varit stilbildande och som numera finns hos flera andra märken. Även Terry-pikéer hittar du hos många andra märken sommaren 2021.

The 007 Heritage Collection från Orlebar Brown

orlebar brown 007 heritage collection

Den kollektion som nu återlanseras innehåller plagg från båda de kollektioner som lanserades 2019 och 2020. Här finns representerat en rad klassiska plagg från Bond-filmer som Goldfinger och Dr. No. Men du hittar även plagg från Diamonds are Forever och Thunderball och liknande klassiker.

I kollektionen finns de simshorts som Sean Connery bär i filmen Thunderball år 1965. Ett par shorts som var i fokus redan när den första kollektionen kom ut. Dessa badbyxor finns nu i tre olika färger.

Redan i samband med lanseringen av filmen Skyfall 2012 tog Orlebar Brown ett par dressade badbyxor för Daniel Craig i rollen som James Bond. I denna kollektion finns återigen originalfärgen hos badbyxorna tillgängliga. Hos svenska Care of Carl hittar du också samma korta modell i färgerna navy och rött.

goldfinger heldräkt i frotté

Ett plagg som är i fokus hos Orlebar Brown är alltid deras Terry-piké i frotté. Vad är så speciellt med denna? Den kommer i en vintageinspirerad stil med öppen krage som andas 1960-talets strandmode. Det var denna modell som vi såg i den allra första bond-filmen Dr No från 1962 (bilden högst upp).

I den första kollektionen lanserade Orlebar Brown också den heldräkt i frotté som vi såg i filmen Goldfinger 1964. Denna dräkt verkar dock saknas i nylanseringen.

terry piké 007 heritage collection

Den modell vi ser i The 007 Heritage Collection kommer dock med knappar, något som vi på Gentlemannaguiden inte föredrar då det handlar om Terry-pikéer.

Det sista plagget som vi väljer att ta fram från kollektionen är en kortärmade skjorta som inspirerats av den stil som James Bond hade i filmen Diamonds Are Forever från 1971. 

orlebar brown 007 collection

Denna skjorta kommer också i frotté och i en läcker naturvit färg. Den har även Camp Collar-krage och bruna knappar som bidrar till en snygg helhet.

Du hittar hela kollektion på Orlebar Browns hemsida.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *