De snyggaste klassiska modellerna av badbyxor

Med sommarvärmen och semestern starkt på intågande har det blivit dags att ta sig en närmare titt på olika modeller av badbyxor för denna säsong. Under de senaste åren har flera olika klassiska, korta och slimmade retromodeller gjort starkt intåg och även i år syns detta hos många tillverkare av badbyxor.

För den som vill vara riktigt stilig på stranden kan ett tips vara att kolla in Bond-klassiker som Thunderball och Goldfinger med Sean Connery i huvudrollen.

För den solbruna huden är den ljusblåa modellen alltid ett bra val, men det finns även många andra modeller av riktigt snygga badbyxor i olika mönster och färger. Nedan har vi tagit fram några av de snyggaste modellerna för denna sommar.

klassiska badbyxor James Bond

Sean Connery i ett par slimmade ljusblåa badbyxor från Bond-filmen Thunderball från år 1965. En tidlös modell som lämpar sig i de flesta sammanhang. I filmen använder sig Sean Connery av tre olika modeller av badbyxor från amerikanska tillverkaren av badkläder, Jantzen, vars logo föreställande en dykande kvinna syns på bilden till höger.

badshorts James Bond

År 2011 tog ikoniska tillverkaren av underkläder Sunspel fram denna modell som var inspirerad av den ikoniska modell av badbyxor som Sean Connery bar i filmen Thunderball.

klassiska badbyxor pressade

Det var dock alltså inte märket Sunspel som Sean Connery använde i filmen Thunderball, utan Jantzen. Här en av många klassiska reklamillustrationer från Jantzen i Saturday Evening Post i juninumret från år 1946.

dressade badshorts

Ett lite nyare företag som grundades år 2007, men som är starkt inspirerade av det klassiska, tidlösa modet på badbyxor är Orlebar Brown. Här en modell från Orlebar Browns permanenta kollektion finns denna tidlösa modell, vars inspiration är hämtad från Bond-filmerna och den modell som Daniel Craig använde sig av i filmen Skyfall.

klassisk piké James Bond

Orlebar Brown har även hämtat inspiration från Bond-filmen Goldfinger och Sean Connery för att ta fram denna pikétröja. Just pikétröjor i mjuk bomullsfrotté är något som är ett välkommet inslag i strandmodet denna säsong för att återskapa 1960-tals känslan.

James Bond badmode goldfinger

Sean Connery i filmen Goldfinger från år 1964.

klassiska modeller av badshorts

En annan retromodell av badbyxor från Orlebar Brown i vintagestil

Från brasilianska Frescobol Carioca kommer dessa badbyxor i tajt passform och det för märket kända diskreta vågmönstret. Frescobol Carioca grundades år 1945 under Brasiliens gyllene år, eller det som man kallar “The Tropical Belle Époque”. Ännu idag har man är ett av de mer exklusiva märkena inom badmodet.

En modell från Everest Isles som andas 1940-tal.

Badbyxor i seersucker från Club Monaco.

Från Loro Piana kommer dessa högkvalitativa badbyxor.

En modell från Tom Ford i ett mönster som för tankarna tillbaka till 1970-talets glansdagar.

Även Ralph Lauren har flera modeller av badbyxor i seersucker-tyg.

Om vi går över till lite billigare modeller av badbyxor, hittar vi bland annat dessa slimmade surfshorts i läckert mönster från Pier One.

Badbyxor mer inriktad på simning, men med fina detaljer från Bench.

Korta splitshorts från Adidas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *