The Balvenie och Bristol Textiles gör motorcykeljacka tillsammans

Klassiska The Balvenie är känt som ett av få whiskydestillerier i världen som odlar sitt eget korn – ett av många exempel på Balvenies fokus på hantverket runt whisky. I flera länder har man delat ut utmärkelser för att uppmärksamma lovande hantverkare. I Sverige har The Balvenie genomfört ett antal uppmärksammade samarbeten med hantverket som tema.

I höstas gav man motorcykelbyggaren Ida Olsson uppdraget att bygga The Balvenie Motorcycle, en Royal Enfield Continental ombyggd med inspiration av whiskyvärlden. Resultatet, som våra läsare också fått ta del av tidigare, blev en fantastiskt vacker motorcykel. I två år har man också samarbetat med Åre Skidfabrik för att skapa The Balvenie Skis, handgjorda skidor med sidor i amerikansk ek. Nu är det dags igen.

Den här gången har The Balvenie teamat upp med svenska klädmärket Brixtol Textiles och skapat ”The Balvenie Motorcycle Jacket”. Brixtol Textiles grundades 2011 och har gjort sig kända för att både bygga på det klassiska brittiska arbetarmodet och samtidigt utmana konventionerna.

The Balvenie Motorcycle Jacket är en klassisk MC-inspirerad jacka i vaxad bomull, med mycket fokus på detaljerna. Den klassiska modellen kommer fungera i många säsonger framöver. För mer information, se Brixtol Textiles hemsida.

The Balvenie Motorcycle Jacket, från The Balvenie och Brixtol Textiles
The Balvenie Motorcycle Jacket, från The Balvenie och Brixtol Textiles
Detalj från The Balvenie Motorcycle Jacket
Detalj från The Balvenie Motorcycle Jacket
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *