Trendkollen – maskintvättbara kostymer

Det finns en klar trend inom det skräddade, uppklädda herrmodet just nu. Det skall vara bekvämt och praktiskt, något som gjort att allt fler märken numera jobbar på högvarv med att utveckla nya innovativa tyger för att möta dessa behov.

Kostymer med skrynkelfria stretchtyg har redan i flera år varit på tapeten. Numera har också de flesta större modehus egna så kallade resekollektioner i sitt utbud bland kavajer och kostymer. En av pionjärerna var Paul Smith som lanserade kollektionen A suit to travel in för ett par år sedan.

Det som dock saknats bland många märken är kostymer som tål maskintvätt. Att alltid behöva föra sin kostym till kemtvätten är kanske inte det mest praktiska för den som använder den dagligen. Att detta nu håller på att ändra är en mycket välkommen nyhet inom herrmodet.

Hugo Boss har nyligen lanserat The Washable Suit inom ramen för sin Travel Collection. Det handlar inte om världens första tvättbara kostym, men det som är unikt är att Boss använt sig av 100% Virgin Wool – detta medan en vanlig metod är att försöka lösa problemet med fiberkrympning genom att öka andelen polyester i tyget.


Hemligheten är det tättvävda garnet, som hindrar vatten från att tränga in genom tyget. Ett mer extremt exempel på tättvävda tyger är gabardin, som bland annat används i Burberrys ytterrockar.

Kavajen är ostrukturerad och naturligtvis även skrynkelfri, vilket gör denna till den perfekta resekostymen för mannen med ett hektiskt jobbliv.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *