TRIWA lanserar dykarklocka gjord av 100% återvunnen havsplast

trilla dykarklocka time for sub oceans 2021

För ett år sedan lanserade TRIWA världens första klocka helt gjord av återvunnen havsplast, för att öka medvetenheten om havets kritiska hälsa. Efter ett framgångsrikt och nära 10 000 sålda klockor, motsvarande ca 20 000 PET flaskor, lanserar de nu en dykarklocka helt tillverkad av återvunnen havsplast som heter Ocean Plastic SUB.

Klockan som produceras i samarbete med Tide Ocean Material, i Schweiz, är inspirerad av havets tidiga utforskare och är 10 ATM vattenresistent. Ocean Plastic SUB är en del av TRIWAs Time for Change strategi där de vill göra klockan till en symbol för förändring.

triwa time for sub oceans ny klocka 2021

TRIWA har tidigare lanserat Time for Peace, med klockor tillverkade av nedsmälta vapen, Time for Pride, för fri kärlek och Time for Oceans, för att öka medvetenheten om havets kritiska hälsa.

Vår första klocka, som lanserades för 13 år sedan, var en dykarmodell, så vi är mycket stolta över att lansera den igen, men den här gången som en hållbar lösning på detta globala problem. Vi ser det som en klocka gjord från havet för havet, Säger Ludvig Scheja, Creative Director på TRIWA.

Kollektionen Time for Sub Oceans

triwa ny klocka vår 2021 time for sub oceans

Både boetten och klockarmbandet är gjorda av 100% återvunnen havsplast som produceras av Tide Ocean Material i Schweiz. Havsplasten omvandlas till granulat med hjälp av solenergi som sedan används till att formgjuta klockan.

ny dykarklocka från triwa vår 2021

Klockan lanseras i 3 olika färger, djupblå, bläckfisksvart och Nemo orange. De är 10 ATM vattenresistenta och fyllda med havsreferenser som den 3D-vågformade urtavlan, de bojinspirerade visarna och klockornas färger.

triwa octopus ny dykarklocka från triwa vår sommar 2021

Kollektionen kommer att lanseras på triwa.com och i utvalda butiker den 11 maj. Pris: 1395 SEK.

triwa ny dykarklocka våren 2021

Om havsplast

Varje minut hamnar plastskräp motsvarande ett lastbilsflak i våra hav, som adderas till den enorma mängd på 150 miljoner ton plast som redan finns i haven. Plastföroreningarna har en oåterkallelig negativ effekt på allt marint liv och i sin tur hela vårt ekosystem.

Om #Tide Ocean Material

Tide ocean SA är baserat i Basel. Tillsammans med noggrant utvalda internationella organisationer och schweiziska forskare har Tide hittat en lösning för att minska havsplastavfall genom att återvinna skräpet och skapa nya hållbara produkter.

Om TRIWA

TRIWA (Transforming the Industry of Watches) grundades 2007 i Stockholm av fyra vänner. De var trötta på de generiska värderingarna i branschen och ville använda klockan till något mer relevant. De kallar det tid för förändring “Time for Change”. All produktutveckling och design görs i deras kreativa studio i Stockholm

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *