Världens dyraste morgonrock med ett pris på 270 000 kronor

Engelska New & Lingwood är kända för sina lyxiga morgonrockar i sidentyg. Morgonrockar som påminner om gamla tiders rökrockar och som faktiskt är de dyraste bland deras plagg – till och med dyrare än kostymerna med priser ända upp till 30.000 kronor.

Därför är det heller inte förvånande att det är New & Lingwood som nu presenterar världens dyraste morgonrock i samarbete med italienska Fratelli Piacenza- en morgonrock som finns till försäljning exklusivt på herrmodesajten The Rake.

världens dyraste morgonrock

Morgonrocken är tillverkad av den sydamerikanska vicuña-lamans silkesglänsande hår, som ger ett tätt och glänsande tyg av högsta kvalitet.

Vicuña är känt som ett svårt tyg att arbeta med och ännu svårare att få tag på. Bland annat för att vicuña-laman oftast lever på Andes bergsplatåer tusentals meter över havet. En annan orsak till tygets exklusivitet är att vicuña-laman är betydligt mer sällsynt än sina kusiner laman och alpackan.

världens dyraste morgonrock

Detta samt de unika egenskaperna hos tyget, med sin mjukhet och förmåga att hålla värmen gör vicuñaullen extremt dyr. Här utgör morgonrocken inget undantag med sitt pris på drygt 270 000 kronor.

Bland de märken som är kända för sina kavajer i vicuñaull återfinns bland annat italienska Loro Piana. Även här får man räkna med att betala över 200 000 kronor för ett plagg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *