Vattentåligt mode – Klä dig stiligt i regnväder!

snygga regnkläder herrmode

Vi har fått en försmak på sommaren, men på våra breddgrader kan vi aldrig lita på vädret fullt ut. Oavsett om det är vår eller sommar finns alltid en överhängande risk att vi råkar ut för regnväder. Då behöver vi kläder som oss torra oavsett tillfälle. Här tar vi fram några stiliga plagg för regnväder.

Inom herrmodet har mycket hänt under senare år. Många funktionsplagg har tagits fram som gör det möjligt för oss att klä oss stiligt samtidigt som vi håller oss torra och varma.

Vi har tidigare skrivit om hur du kan klä dig stiligt i regnväder. Här tar vi fram ytterligare några exempel på stiliga och praktiska regnplagg.

Vattentät rock

I varje välklädd mans garderob bör finnas åtminstone en vattentät rock. Det är inte endast under vintern och våren det är bra att ha denna typ av rockar – även sommartid kan det bli riktigt kallt om temperaturen kryper ner till runt +10 grader. För dessa sammanhang är det bra med en stilig regnrock som t.ex. de från anrika brittiska Mackintosh.

En så kallad Mac Coat är ett stiligare alternativ till många av de andra regnrockarna du hittar på marknaden. Den är det perfekta alternativet om du letar efter regnrockar att bära tillsammans till kostym t.ex. till studentfester eller sommarbröllop.

stilig trenchcoat herr

Vid sidan om Burberry är brittiska Mackintosh även känd som en av de mest kända bland tillverkare av trenchcoats. Här har vi en klassisk beige trenchcoat med midjebälte som är handgjord i Storbritannien. Märket har faktiskt tillverkat vattentäta plagg av laminerad textil ända sedan 1823!

Paraply av hög kvalitet

Paraplyer är ändå det som många förlitar sig på som regnskydd när man klär sig stiligt i kavaj eller kostym. En accessoar inom herrmode som det kan löna sig att satsa lite extra på är ett paraply av hög kvalitet. Om du köper ett paraply med kraftig stålkonstruktion så säkerställer du att det inte blåser sönder vid minsta vindpust.

Det finns också paraplyer på marknaden med riktigt snygga detaljer som djurhuvuden eller kraftiga rundade trähandtag. Om du söker efter hållbara paraply av högsta kvalitet är det brittiska märket Fox Umbrellas du skall satsa på. Fox Umbrellas har en rad snygga paraplyer i sitt utbud. Ett stiligt paraply bör finnas i varje välklädd mans garderob!

Alla paraplyn är handgjorda i Storbritannien. Blåsväder är ett problem för många paraplyn. Paraplyn från Fox Umbrellas har en stark stålram som håller för starka vindar.

Regnjackor för vardagsbruk

Då det handlar om regnjackor för vardagsbruk rekommenderar vi en funktionell modell med huva. I produktframställningarna ser du ofta dessa tillsammans med ledig klädsel. Du kan dock även använda dessa regnjackor med kostym om du bär kavaj eller kostym i jobbet.

Danska Rains är en av de främsta inom området i dagsläget med sina regnjackor i lätta och praktiska tyger.

Galoscher för att skydda skorna

Om du satsat på kvalitetsskor så bör du också se till att skydda dem. När du vandrar till och från jobbet i regnväder är galoscher i gummi ett utmärkt sätt att skydda dina läderskor från de skador som vatten kan förorsaka skorna.

Swims är ett märke som erbjuder mjuka galoscher som skyddar dina läderskor från regn, snö och lera.

Gummistövlar med stil

Vaxade jackor från Barbour är också ett utmärkt val då det handlar om att klä sig för regnväder. Vi ser ofta män löpa hela linan ut och skaffa även gummistövlar från märket. Och varför inte?

Trots att gummistövlar ofta är förknippad med en lantlig stil så finns det inget som säger att du inte kan bära dessa i stadsmiljö. När regnet häller ner finns det trots allt få stilregler som gäller – speciellt då det handlar om att klä sig för vardagen.

Övriga accessoarer för regnväder

Barbour jackor är bland de mest ikoniska i herrgarderoben. Denna hatt från linjen Barbour International är det perfekta komplementet till Barbour-jackan vid regnigt väder. Den är tillverkad av ett vattentätt tyg i polyester som ger ett bra skydd mot regn.

Hunter är ytterligare ett klassiskt brittiskt märke. Hunter Boots är ett begrepp och kan ses hos många trendiga unga män och kvinnor i storstäderna. Här har vi en kortare och mer praktisk modell den klassiska stöveln.

Varje känga från Hunter är handgjord av naturgummi och vulkaniserad för suverän hållbarhet och skydd. Genom att behålla funktionerna hos traditionella Chelsea Boots, som elastiska kilar och en nylondragflik har man gjort dem lätta trä på. Dessa vattentäta Chelsea Boots är perfekta för allt från pendling till lantliga äventyr.

vattentät ryggsäck herr

Vi ser allt fler som väljer att cykla och motionera till jobbet för att få sin dagliga motion. Detta ställer sina krav på utrustningen. En vattentät ryggsäck är en av de accessoarer som är närmast ett måste om du har viktiga dokument eller elektronik som du vill skydda.

Denna vattentäta ryggsäck kommer från Rains tillverkad i ett lätt, vatten-avvisande tyg med elegant matt utsida samt insida i kanvas.

Klä dig stiligt i regnväder

Regnigt väder behöver inte betyda att du behöver klä ner dig. Funktionsplagg är en av de stora trenderna inom herrmode just nu och många märken gör sitt yttersta för att implementera nya innovativa material i klassiska plagg. Oavsett om du är på väg till kontoret, en weekendresa eller bara på ett ärende, kan du fortfarande klä dig stiligt och samtidigt hålla dig torr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *