Vikten av att umgås med rätt människor

vikten av att umgås med rätt människor

Det är en gammal visdom att du blir som de människor som du umgås med. Trots detta är det få lägger speciellt stor vikt vid sin umgängeskrets och dess inverkan på möjligheterna till att lyckas i livet. Detta gäller inte minst med karriärmässiga mål.

Det känns nästan förbjudet att skriva en artikel om hur man väljer de människor som man umgås med. Vi är ju uppväxta med att alla människor är lika värda och att alla bör accepteras som de är. Det är heller inte vår mening att ta död på denna föreställning, men enligt oss är valet av umgängeskrets ett av de viktigaste valen som man gör ifall man kommer leva ett framgångsrikt liv och ett liv i enlighet med sina drömmar.

Negativa människor och offermentalitet

Vi har säkert alla egna upplevelser av människor som genom sin negativa inställning till det mesta runtomkring dem kan ta död på initiativkraften och entusiasmen i en grupp. Det räcker att gå in på kommentatorsfälten i någon av de större nättidningarna som t.ex. aftonbladet.se eller di.se och se vilka nedbrytande kommentarer som många tar sig tid för att skriva för att förstå omfattningen att negativitet och nedvärdering i vårt samhälle. Syrliga kommentarer och allmänt dålig attityd har blivit något av en folksjukdom.

Vad vi tycker oss se hos de personer som nedvärderar andra och basunerar ut sin negativa inställning till det mesta i vårt samhälle är att dessa även innehar en offermentalitet som inte tjänar dem själva i deras egna liv.

Rädsla för att misslyckas

Det är även denna offermentalitet som gör att de inte att lyckas med sina egna drömmar, eftersom den negativa inställningen till andra även återspeglar sig i att man är extremt rädd för att misslyckas med sina egna strävanden.

Detta gör att man i alltför hög grad lyssnar till andras kritiska åsikter och inte till sin egna, inre röst.

Välj din umgängeskrets

Tills dess att man når fram till den punkt då man är så trygg i sig själv att man inte längre låter andra människor påverka en med deras negativitet, gör man bäst i att till varje pris undvika att umgås med sådana människor.

Alla känner säkert på sig i vilka kretsar som man känner sig mest bekväm och där man även känner att man blir uppmuntrad till att satsa på sina drömmar.

Välj en positiv och stöttande omgivning

Det är bland dessa människor som du bör spendera din tid ifall du vill nå framgång i ditt liv. Vad du behöver är positiva och konstruktiva människor som ger dig energi för att uppnå dina mål, istället för gnällspikar som endast fokuserar sig på bristerna och problemen i världen.

Du har själv möjligheten att välja

Många tror att man inte har något val gällande vilka som man umgås med, att man alltid måste ställa upp för de vänner som man haft sedan ungdomen och/eller att man måste umgås med arbetskompisar även på fritiden.

Detta är fel, man har alltid ett val. Ifall din umgängeskrets ständigt lägger mentala hinder för dig genom att underminera ditt självförtroende och självkänsla, bör du se till att hitta nya människor att umgås med.

Gör ett test av din omgivning

Det finns ett enkelt test som man kan göra för detta ändamål. Du ska lista de människor som du umgås med största delen av dina vakna timmar.

Ifall de människor som du umgås med största delen av dygnet är sådana som alltid klagar och skyller på andra för sina tillkortakommanden och lägger mer tid på att skvallra om andra än på att fokusera på sina egna möjligheter är det dags att se om sitt hus.

Det sägs att man att man förr eller senare blir som man umgås. Vi kan också tipsa om detta test gällande vilka egenskaper som gör dig omtyckt. Här har vi även listat några egenskaper som gör dig omtyckt i din omgivning.

Sammanfattning

Därför är det oerhört viktigt att man ser till att vara selektiv och endast väljer att umgås med människor som gör att man växer som människa.

Lägg därför ett plus framför de människor som har en positiv inverkan på ditt liv genom sin positiva attityd och ett minus framför de människor som har en negativ inverkan på dig.

Genom denna övning kommer du snart att kunna eliminera några stora energiläckage på vägen mot dina mål.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *