Årets herrmodemässa Pitti Uomo 99 finns nu på nätet

pitti uomo 99
Bild: Pitti Immagine Uomo

Pandemin har påverkat oss på många olika sätt. Det har bland annat gjort så att de flesta större mässor just nu sänds digitalt. Trots att det gör så att direktkontakten med andra människor försvinner, erbjuder det samtidigt utmärkta möjligheter för gemene man att få ta del av många intressanta evenemang online.

Redan ifjol sändes modemässan i Milano digitalt. Den största modemässan för män, Pitti Uomo hittar du nu också på nätet. Den 99:e upplagan av Pitti Uomo drog igång den 12:e januari och pågår digitalt ända fram till mars.

Digitala modevisningar både live och som eftersändning

pitti uomo 99 2021
Kiton A/W 2021. Bild: Pitti Immagine Uomo

På en speciell Billboard hittar du modevisningar från många olika klädmärken. Här hittar du också specialreportage, som t.ex. hur Pitti Uomo utvecklats genom åren till att bli en av de största evenemangen inom herrmodet.

Den 12 januari startade Pitti Uomo med presentation av höst- och vinterkollektionen för 2021 från Brunello Cucinelli. En presentation som du hittar på denna länk.

Vid sidan om Brunello Cucinelli är det speciellt fokus på tre andra av de främsta bland italienska herrmodemärkena under den 99:e upplagan av Pitti Uomo – nämligen Herno, Kiton och Lardini.

Herno hade sin modevisning dagen efter, den 13:e januari och Kiton höll sin 14:e januari.

italienskt herrmode lardini 2021 pitti uomo 99
Lardini A/W 2021. Bild: Pitti Immagine Uomo.

Alla som är intresserad av italiensk herrmode bör också ta en koll på Lardinis modevisning från 21 januari.

Trender inom herrmode

För alla som är intresserad av trender inom klassiskt herrmode är det också intressant att följa Pitti Uomo 99 online. Hållbart mode är på allas läppar just nu, men vad innebär det i praktiken och hur tar det sig i uttryck i kollektionerna?

Det finns många märken som redan vid starten nischat in sig på hållbart herrmode, där man försöker minimera avtrycket på miljön. I årets upplaga av Pitti Uomo hittar du flera reportage med intervjuer från flera av dessa aktörer.

Nu finns Pitti Uomo live på nätet. Ta en titt på denna sida för stilinspiration för det nya året!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *