Cavaliere storsatsar inför Pitti Uomo

För många är svenska kostymtillverkaren Cavaliere känt som långvarig leverantör av herrkostymer till svenska herrlandslaget i fotboll. Inför morgondagens Pitti Uomo gör sig Cavaliere nu redo att lansera sin efterlängtade SS18-kollektion till världens stilentusiaster. Samtidigt låter man friska förändringsvindar blåsa kring varumärket med lanseringen av en grafisk nyprofilering samt en storsatsning på webbportalens kommersiella förmåga.

Den svenska kostymtillverkaren Cavaliere säljer högkvalitativ konfektion till exklusiva butiker i 19 länder och samarbetar med de finaste vävarna från Italien såsom Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Cerruti och Vitale Barberis.

I kvalitetschefen Michele Venezianos regi har man nyss gått över till att producera alla herrkavajer i Sartorial Make (komfort enligt italienskt skräddarkonst, helt utan limning). Imorgon inleds nästa steg i företagets utveckling i och med lanseringen av den kommande SS18-kollektionen på Pitti Uomo i Florens.

Michele Veneziano in action.

Herrklädes- och inköpsmässan Pitti Immagine Uomo i Florens 13-16 juni 2017 är den främsta arenan för världens stilintresserade män. Här presenteras gräddan av varumärken och projekt inom herrmode. De florentinska mässdagarna kommer den här veckan att fokusera på kollektionerna för vår och sommar 2018 och Cavaliere åker ner med ambitionen att göra ett starkt avtryck med produkter av högsta kvalitet och kulturell relevans.

Kollektionen för SS18 spinner vidare på en business casual look av kvalitetslinne och slät siden. Med lugna färgvariationerna i skuggat grönt och turkost till ljusa accenttoner av rött, rosa och grönt. För såväl storstadspuls som exklusiv medelhavsatmosfär.

– De senaste åren har vi genomgått en betydande utveckling, där den egna produktionen nu rullar för fullt med en kostymkvalitet i världsklass. Vi har fått en mycket fin respons på vår satsning och är utan tvekan optimistiska inför Pitti, berättar Cavalieres försäljnings- och marknadschef Fredrik Appelqvist.

Under våren har Cavaliere, tillsammans med reklambyrån R3, förnyat den grafiska profilen som kommer att lanseras på Pitti tillsammans med SS18-kollektionen. I samarbetet med R3 lanserar man, under augusti, också en helt ny webb med fokus på B2B.

– Under fyra decennier har vi förfinat produktionstekniken och utvecklat vår service. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen, med högt satta mål i ett väldigt expansivt skede. Då är det naturligt för oss att fortsätta stärka vår digitala närvaro, säger Appelqvist.

På Pitti Uomo hittar man Cavaliere på monter nr. 56 i hall M.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *