Cesare Attolini höst/vinter 2023: En hyllning till herrmodet

Som trogna läsare av Gentlemannaguiden vet så brukar vi låta Cesare Attolinis kollektioner bli starten på en ny säsong. I våras njöt vi av vackra kläder från Attolinis vår/sommarkollektion 2023 och lika vackra bakgrunder i den lilla byn Matera. Nu är det äntligen dags för en dos höstkläder och vinterkläder.

Men allt är inte som det brukar. Maestro Cesare Attolini avled tragiskt nog i november 2022 och huset Cesare Attolini har därför valt att låta säsongens katalog bli en hyllning till mannen bakom märket, och allt det han älskade. Ateljén, staden, operan Teatro di San Carlo och till och med Neaples underjord har därför fått bli fonden till höst- och vinterkläderna.

Trots den stora förlusten av en legend inom herrmodet så tycks allting annat som vanligt i årets kollektion. Tidlösa plagg, fantastiskt skrädderi, vackra färgkombinationer och naturligtvis underbara miljöer!

Cesare Attolini höst/vinter 2023 – ett urval

Hjärtat i sartoria Cesare Attolini – tygförrådet. En traditionell kostym i napoletansk stil (med undantag från fickorna), fantastiskt välmatchad med en slips i rostbrunt och en bröstnäsduk med toner av vinrött och mörkblått.

Fotografi från ateljén och det system för högvolymproduktion av handgjorda kläder som Cesare Attolini uppfann. Toner av rött och en lekfull bröstduk lyfter den formella kavajen.

Avslappnat på stranden med Vesuvius som bakgrund. Skjortjackor och safarikavajer har blivit allt mer vanligt förekommande i Attolinis kollektioner och varför inte? Den här enkla kombinationen visar att man kan vara modernt klädd och ändå välklädd.

I andra änden av spektrumet: italienskt vintermode, som det bara kan bäras i Italien.

Pilotjacka i mocka över en grovstickad tröja – en stilstudie i matchning av texturer och nyanser.

Ingen vinterkollektion är komplett utan en fantastisk smoking. Här i dubbelknäppt utförande matchat med en traditionell smokingskjorta, fotograferad där den gör sig som bäst – Teatro di San Carlo.

En blinkning till 70-talet? Brun dubbelknäppt kostym med breda slag och en kaotiskt mönstrad slips. Om 70-talsmodet måste göra come back så är det här en räddningsbåt för välklädda män.

Hela katalogen hittar du här. Attolini säljs i Sverige av Gabucci.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *