De exklusiva handskarna från Dents

bästa kvalitetshandskarna på marknaden

Handskar är en stilig och underskattad accessoar som är värd att satsa lite extra på. Även för våren och sommaren finns det snygga modeller på marknaden, trots att handskar är en utpräglad accessoar för vinterhalvåret. Här tar vi fram de bästa kvalitetshandskarna på marknaden från anrika brittiska Dents.

De som ägt ett par exklusiva par i svinläder vet hur kvalitet skall kännas när det handlar om handskar. En av de saker som kännetecknar ett par kvalitetshandskar är att de skall forma sig efter händerna, vilket gör att de bör sitta tajt när man införskaffar dem.

Anrika brittiska Dents – bästa kvalitetshandskarna på marknaden

bästa kvalitetshandskarna på marknaden

Ett av de allra mest anrika handsmakarna på marknaden är Dents som tillverkat handskar för hand i England sedan 1777, vilket gör företaget till ett av de äldsta kvarvarande företagen inom tillverkning av kläder och accessoarer i England.

Sedan regeringstiden av Kung George III har Dents försett kungligheter och andra celebra personligheter med sina handskar. Dents är numera kunglig hovleverantör till prins Charles och de levererade handskarna till både kung George VI och drottning Elizabeth IIs kröningsceremonier.

dents-handskar
Dents bilhandskar har funnits lika länge som bilarna själva. Bild från år 1907.

Andra framträdande personligheter som burit Dents handskar är racerföraren Sir Stirling Moss, Jack Nicholson i rollen som Jokern i Batman från 1989. Daniel Craig bar även Dents handskar i de två Bond-filmerna Skyfall och Spectre.

Läs mer om andra klassiska brittiska märken!

Tillverkning av handskar hos Dents

John Dent grundare av Dents

Dents historia börjar år 1777 när John Dent grundade företaget med ett mål, att skapa de finaste läderhandskarna i världen. Företaget togs senare över av Johns två söner och år 1833 var 133 hantverkare anställda vid fabrikerna i Worcester och London.

tillverkning av handskar från Dents

Handskarna görs fortfarande på samma sätt som när man startade. Ett par Dentshandskar går igenom 32 olika moment för att få en perfekt passform, precis som med en skräddarsydd kostym från Savile Row. Hantverket och skickligheten har gett Dents en ledande position i premiumsegmentet.

tillverkningsprocess av handskar från Dents

Varje enskild par skärs ut och sys för hand.

Snygga handskar från Dents – bästa kvalitetshandskarna på marknaden

Genom att använda sig av olika färger, mönster och material på sina handskar kan man tillföra mycket till sin utstyrsel. Visste ni att många av de modeller som Dents erbjuder även är kompatibla för touchscreen? Det är något som är populärt numera för att slippa ta av sig handskarna utomhus när man scrollar på telefonen. Här är de bästa kvalitetshandskarna på marknaden från Dents:

Fleming Driving Glove

dents James Bond handskar

Fleming James Bond Spectre är ofodrade läderhandskar i fårskinn. Dessa läderhandskar bars av Daniel Craig i James Bond-filmen Spectre. I varje gentlemans garderob bör finnas minst ett par ofodrade och ett par fodrade handskar.

Chelsea English Tan

bästa kvalitetshandskarna på marknaden

Detta är ett par handskar i ytterst elegant färg med tre sömmar på ovansidan. De är fodrade med mjuk kashmir, som skapar en exklusive känsla och varm känsla för dina händer. 

Heritage Moon Tweed

bästa kvalitetshandskarna på marknaden

Om du vill klä dig i elegant brittisk stil hör det till att ha ett par stiliga handskar med inslag av tweed. Modellen Heritage Moon Tweed är ett par läderhandskar i hjortskinn med sprund och med ett snyggt Abraham Moon Tweed på ovansidan. Handskarna är fodrade med skotsk kashmir.

Handskarna finns även i färgerna navy och grön

Salisbury Glove English Tan

eleganta brittiska handskar

En av de mest tidlösa och eleganta modellerna av handskar på marknaden är Salisbury. De är gjorda av nappa, ett skinn känt för att vara det bästa lädret till just handskar. Nappa är smidigt och slitstarkt och betydligt slätare än mocka. 

Rolleston Driving Glove

Här har du en identisk modell av körhandskar som den populära Fleming Driving Glove ovan, ifall den modellen är slutsåld – vilket ofta är fallet. Även detta är eleganta handskar som är ofodrade för ett bättre grepp. Lädret är behandlat för att efterlikna beröringen av en mänsklig hand. Det gör att du kan använda skärmen på din telefon utan att ta av dig handsken. 

Lancaster Driving Glove

bästa kvalitetshandskarna på marknaden bilkörning

Lancaster är ett par lyxiga, vintageinspirerade handskar med virkad ovansida i bomull. Här hittar du både snygga detaljer och ventilationshål på ovansidan för en enklare passform runt handleden. De är också ofodrade för bättre grepp. Även dessa handskar är gjorda av nappa.

Newmarket Brown

bästa kvalitetshandskarna på marknaden

Dents Newmarket Brown är tillverkade i fårskinn och mocka. Ovansida är i mocka och har tre handsydda sömmar och har ett spänne med rem och rullfäste. Perfekta vardagshandskar för många olika sammanhang!

Parfym för kvalitetshandskar

Traditionen med parfymerade handskar har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 1400-talet. Det var också med parfymer för handskar som de anrika parfymhusen Floris London och Creed startade innan de övergick till parfymer.

Bland annat Frankrikes drottning Katarina av Medici fick sina första par av parfymerade handskar 1573 från Italien och kung George III av England. Om du vill testa på handskdofter rekommenderar vi Benjamin Barbers härliga Black Oak som har en maskulin blandning av ek, tobak och läder.

Läs mer om Benjamin Barbers serie Black Oak här.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *