Geneva Watch Days 2022 börjar på måndag

Geneva watch days 2022

Efter framgången med de två första evenemangen är Genèvesalongen tillbaka med en mängd aktiviteter i paviljongen på Quai du Mont Blanc: guidade turer och diskussionspaneler kommer att hållas till glädje för älskare av fina klockor. Vi på Gentlemannaguiden kommer även att ta fram intressanta nyheter från klockmässan Geneva Watch Days 2022.

Tidigare i år tog vi fram intressanta nyheter från klockmässan Watches and Wonders. Nu är det igen dags för ett intressant evenemang för alla klockälskare när Geneva Watch Days börjar. Medan fokuset i Watches and Wonders främst finns på några av världens mest exklusiva klockmärken är fokuset mer på nya och innovativa klockmärken i Geneva Watch Days.

Läs mer: Bästa klassiska herrklockor på marknaden

Geneva Watch Days 2022 börjar på måndag

Efter en officiell invigning med staden och kantonen Genève som värd måndagen den 29 augusti kommer paviljongen att vara öppen för allmänheten varje dag från tisdagen den 30 augusti till torsdagen den 1 september, från 13.00 till 18.00.

I en utställning med mer än femtio vitriner kommer besökarna att kunna upptäcka de senaste kreationerna från de deltagande märkena. För dem som vill uppleva de nya klockkollektionerna med expertens ögon kommer guidade turer att anordnas varje dag kl. 13.00.

En daglig TV-show kommer att sändas på WorldTempus.com, live från en båt som ligger förtöjd på sjön intill utställningen.

Paviljongen, som ger en överblick över verksamheten för dem som inte kan närvara personligen. Flera privata evenemang står också på dagordningen, bland annat en cocktailmottagning med en backgammonturnering den 30:e och en kväll med den berömda klocktidningen ”GMT” som värd.

Under veckan kommer det att hållas en rad symposier i paviljongen med Wei Koh, branschspecialist och grundare av Revolution och The Rake, som moderator.

Geneva Watch Days öppet för allmänheten från tisdag

Efter ett första föredrag med titeln ”Watches, the new asset class”, som är reserverat för pressen och varumärken den 29 augusti kl. 15.30, kommer programmet att vara öppet för allmänheten.

Den 30 augusti kl. 17.00 kommer Felix Baumgartner, Max Büsser, Denis Flageollet, Vianney Halter, Rexhep Rexhepi och Kari Voutilainen att debattera på temat om framväxten av oberoende klockmärken.

Följande dag, återigen kl. 17.00, kommer Jean-Christophe Babin, Fabrizio Buonamassa Stigliani, Auro Montanari, Laurent Picciotto, Antoine Pin och Ahmed ”Shary” Rahman att dela med sig av sina åsikter om ikoniseringsprocessen, med exemplet Octo Finissimo från Bulgari som exempel.

Och slutligen, den 1 september kl. 16.00, kommer diskussionen att fokusera på framväxten av en ny generation ledare med Benjamin Arabov, Jean Arnault, Victoire Halter, Benjamin Kuffer och Alexandre Mille, nästa generations urmakare.

Alla, från besökare som är nyfikna på klockindustrin till erfarna samlare, är välkomna. Möjligheten att se de horologiska mästerverken från 33 prestigefyllda märken under ett och samma tak i hjärtat av Genève finns bara en gång om året. Och det är också sällsynt att kunna lyssna till och träffa dem som skapar de rubriker som gör klockindustrin så fascinerande.

Här är deltagande märken på Geneva Watch Days 2022:

Breitling, Bulgari, De Bethune, H. Moser & Cie., MB&F, Ulysse Nardin, Urwerk, Jacob & Co, Arnold & Son, Corum, Doxa, Frederique Constant Group, Greubel Forsey, Maurice Lacroix, Oris, Phillips, Reuge, Alpina, Angelus, Atelier de Monaco, Bianchet, Czapek, Louis Erard, Beauregard, Byrne, Chaykin, Hautlence, HYT, Krayon, Claude Meylan, Raketa, Singer, Trilobe. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *