Sammanfattning av Watches and Wonders 2022 – början på en ny era inom klockhantverket!

watches and wonders 2022

Igår avslutades klockmässan Watches and Wonders i Genéve. Efter några år som präglats av digitala möten var det många som såg fram emot årets mässa. Det visar också det stora antalet utställare till årets upplaga och det stora intresset bland allmänheten.

”Salon of many wonders”, som mässan också benämns, överträffade förväntningarna på många sätt. Vid det största klocktoppmötet som någonsin hållits i Genève visade internationella lanseringar av nya klockprodukter prov på en extraordinär kreativitet, samtidigt som ett omfattande digitalt utbud, inklusive paneler och huvudanföranden, genererade fruktbara diskussioner och hundratals miljoner visningar på sociala medier.

bästa klockmässor i världen

Den energi och entusiasm som skapas av ett sådant evenemang kan också mätas genom den exceptionella respons som det gav upphov till i hela världen och som bekräftar betydelsen av denna årliga sammankomst.

En stark och enad klockindustri

största mässor för klockor 2022

Genom att samla de viktigaste aktörerna inom klockindustrin på en och samma plats gör Watches and Wonders Geneva det möjligt för branschen att tala med en röst. Watches and Wonders Geneva, som är det första fysiska evenemanget under sitt nya namn, har en gynnsam bakgrund för den schweiziska klockindustrin.

nya klockor 2022 mässa

Salongen 2022 gav starka resultat för de utställande husen och överträffade ibland alla förväntningar, med vissa märken som sålde slut på sina nya verk innan evenemanget avslutades.

Geneve mässa klockor 2022

Med nästan 22 000 unika besökare, inklusive nästan 1 000 journalister som reste till Genève för evenemanget och som genererade mer än 30 000 övernattningar, avslutades årets salong på ett mycket positivt sätt.

Geneve mässa klockor 2022

Tack vare de 38 utställande husen, varav 19 nykomlingar, var salongen livlig under en vecka av extraordinär dynamik. Vid mer än ett tillfälle fick glädjen att sätta klockor på handlederna och nöjet att träffas igen och prata gäster att komma för sent till sina möten.

klocknyheter Genéve 2022

Sammanlagt fanns det 1 700 Touch & Feel-sessioner för pressen, 20 Keynotes från utställande Maisons, 7 000 möten med återförsäljare, för att inte tala om de många diskussionspanelerna som tog upp framtida utmaningar som hållbarhet, innovation och kundupplevelse. Dessa kan du även återuppleva på Watches and Wonders webbsida.

LAB, ett utrymme med 15 digitala och tekniska initiativ från de utställande husen, med fokus på viktiga teman som användning av nya material eller utveckling av partnerskap med hållbara organisationer, lockade också många besökare.

nya klockor 2022

Utställningen Time Design, som ägnas åt klockdesignens historia genom tiderna, var dessutom en stor framgång med nästan 4 500 besökare. Denna samling med över 100 klockor kommer nu att visas för allmänheten från den 14 april till den 8 maj 2022 på Pont de la Machine i Genève.

Världsomfattande genomslagskraft

watches and wonders 2022 celebrities

Med en uppskattad räckvidd på 350 miljoner människor och 800 000 inlägg som nämner #watchesandwonders på olika plattformar i sociala medier och andra digitala kanaler ser Watches and Wonders Geneva till att klocktillverkningen får ett internationellt genomslag.

Plattformen watchesandwonders.com lockade nästan 155 000 unika användare, vilket gjorde det möjligt för de 2 600 ackrediterade digitala journalisterna att följa alla nyheter från salongen live. Nästan 80 produktpresentationer sändes digitalt för att tillgodose behoven hos de pressmedlemmar som inte kunde ta sig dit.

watches and wonders klockmässa 2022

De 35 000 visningarna av den första morgonshowen, som presenterades av den kända affärsjournalisten Olivia Chang, vittnar om förväntningarna hos en kräsen publik. Samma tittare välkomnade också entusiastiskt Late Show, det nya programmet, som också sändes live från salongen varje dag både på watchesandwonders.com och på deras Youtube-kanal.

Tack vare sitt hybrida fysiska och digitala format erbjuder Watches and Wonders Geneva ett unikt internationellt skyltfönster för en bransch som kan återuppfinna sig själv för att anpassa sig till tidens utmaningar med skicklighet, smidighet och kreativitet.

Trender bland klockor 2022

trender bland klockor 2022

Salongens framgång kan också mätas genom den överflöd av design som visades upp. De nya klockorna, som ofta är nära influerade av befintliga kollektioner, bekräftar den utbredda trenden med utbytbara armband och modeller med allt längre energireserver.

De många olika GMT-klockorna konkurrerade med kronograferna, som ofta ingår i en sportig chic look. En anmärkningsvärd trend är modeller med minutrepetition, skeletturverk eller tourbillon, vilket borde glädja samlare, precis som de urtavlor som visar på konstnärliga färdigheter som intapetsering eller emalj, för att bara nämna några.

trender för klockor herr 2022

Platina används tillsammans med gult guld, som fortfarande är mycket populärt, medan titan blir allt vanligare. De vanligaste färgerna är fortfarande blått och grönt, även om svart, i antingen blank eller matt finish, gör en tydlig comeback. Orange, korall och rött är begränsade till ett fåtal mönster, liksom mineral-, beige- och skogsgröna nyanser.

klocktrender 2022

Med fokus på kreativitet, innovation och delning avslutades evenemanget Watches and Wonders 2022 i Genève med en mycket positiv ton. Med sitt hybridformat, fysiskt och digitalt, har salongen gjort det möjligt att förena kraven från en ultrauppkopplad tidsålder med personliga möten, vilket bevisar att båda är möjliga.

Watches and Wonders Geneva har just visat att kunskap om klocktillverkning, konstnärligt hantverk och NFT (Non-Fungible Tokens) kan samexistera på ett harmoniskt sätt.

Följande Watches and Wonders kommer att hållas i Shanghai den 7-11 september 2022. Nedan är de märken som fanns representerade på årets Watches and Wonders. Vi har länkat till de märken vi bevakat under mässan.

Utställare under Watches and Wonders 2022:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *