Black Week på Gents: Dutch Auction lanseras för skönhetsprodukter

dutch auction Sverige

Hur mycket is i magen har du? Under Black Week 2021 tar Gents konceptet Dutch Auction till E-handeln.

För det manliga livsstilsföretaget Gents har Black Friday alltid varit mer än traditionella rabatter och prissänkningar. E-handlaren satsar istället på digitala upplevelser för sina kunder. Utöver en virtuell 3D-butik och tävlingar är den omvända auktionen, en så kallad Dutch Auction, nytt för i år. 

Under Dutch Auction sänks priserna varje timme – den som väntar längst har chansen att få det bästa erbjudandet. Haken? Helt plötsligt kan varan ta slut och chansen är missad. Detta gör Dutch Auction till något som bara är för den äventyrslystna och vågade.

Tanken med Dutch Auction är att skapa en viss känsla av FOMO, samtidigt som vi vill överraska våra kunder med något nytt. Vi strävar alltid efter att göra Black Weekend till en helhetsupplevelse som ska kännas spännande och lekfull. Vi vill helt enkelt skapa en online-fest som våra kunder inte vill missa, berättar marknadschef Sofie Okstad från Gents om konceptet

 Dutch Auction på Gents drar igång på torsdag kväll 21.00 och varar ända till 23.59 på Black Friday.

Vad är en Dutch Auction?

vad är dutch auction
Dutch Auction på Christie’s i London år 1808.

Dutch Auction (holländsk auktion) är en auktion där auktionsförrättaren börjar med ett högt pris vid försäljning och sänker det tills någon deltagare accepterar priset eller tills det når ett förutbestämt reservpris. Denna typ av prisauktion används oftast för varor som måste säljas snabbt, till exempel blommor eller färska produkter. En holländsk auktion har också kallats för klockauktion eller open-outcry-auktion med fallande pris. Denna typ av auktion visar på fördelarna med snabbhet eftersom en försäljning aldrig kräver mer än ett bud. Strategiskt sett liknar den en första prisauktion med förseglat bud.

Det finns också bevis på att denna typ av auktioner fanns redan under antiken. Herodotos berättar om en auktion med fallande pris i Babylon, vilket tyder på att marknadsmekanismer som liknar de holländska auktionerna användes redan då. Auktioner med fallande pris användes i 1600-talets Holland för försäljning av dödsbon och tavlor. Det holländska sättet att auktionera dök upp i England på 1600-talet, vilket kallades för ”mineing”. I den typen av auktion, som sades vara ”en försäljningsmetod som hittills inte använts i England”. Auktionsförrättaren började med ett högt pris som sänktes sekventiellt tills en budgivare ropade ”Mine!. The Times nämnde en nederländsk auktion redan år 1788.

Black Friday och Black Weekend på Gents

gents Black Friday

Förutom ovan nämnda Dutch Auction har Gents även flera andra erbjudanden denna vecka. Under Black Weekend hittar du upp till -50% på en rad produkter i sortimentet i Gents lyxiga utbud. Du ges också möjlighet att hitta nya favoritprodukter med Gents Mystery Boxes. Gents boxar är fyllda med produkter som är personligen utvalda av experterna på Gents.

Som nämnts bjud du även in en virtuell 3D-butik under Black Weekend där du har möjligheten att uppleva fysisk e-handel med en massa erbjudanden. Om du aldrig tidigare i livet satsat på en nischparfym är Gents Black Week och Black Friday-erbjudanden definitivt värda att besöka!

Gents lyxiga julkalender

lyxig julkalender för män 2021

Snart är det december och årets julkalendrar för män är mer populär ra än någonsin. Precis som tidigare tidigare år har även Gents en julkalender detta år. Det som är nytt för i år är en Special Edition julkalender som är extra lyxig och fylld av exklusiva produkter. Här finns allt från rakning och kroppsvård till parfym. Kalendern är i svart läderimitation med guldiga detaljer, väldigt snygg och stilren.

Denna kalender finns endast i begränsad upplaga och är en av de absolut lyxigaste julkalendrarna på marknaden med ett värde på hela 30.000 kronor. Den säljs dock för 20.000 kronor.

Vi har tidigare skrivit om världens lyxigaste parfymer, som du kan läsa om här.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *