Etons stora guide för bröllopsklädsel – hur du klär dig snyggt till bröllop

bröllopsguide kläder herr

Detta är verkligen en sommar att se fram emot gällande festkläder! Att intresset är stort för festmode märks inte minst på alla festguider som lanseras hos herrmodebutiker online. Nu har också Eton lanserat en guide med tips för klädkoder på sommarbröllop.

Vad du kan bära på ett bröllop kan i vissa sammanhang begränsas i inbjudan. Där finns nämligen ofta nämnt de klädkoder du bör förhålla dig till. Oavsett om klädkoder finns nämnda eller inte finns ändå mycket du kan göra för att klä dig stiligare till ett bröllop.

Ofta handlar det om de små detaljerna då det gäller festkläder för män. Genom att se till att välja bra kvalitet på både kläder och accessoarer får du en helt annan känsla när du klär upp dig.

Etons guide för hur du klär dig för bröllop

klädkod för bröllop herr

Eton guidar dig här genom vad vad du skall ha på dig till alla typer av bröllop. Naturligtvis ligger här fokuset på skjortor och accessoarer eftersom detta är Etons specialområde. Oavsett om du deltar i ett bröllop som gäst eller som brudgum förtjänar detta speciella tillfälle den bästa skjortan.

Vi här på redaktionen passar samtidigt på och tipsar om var du hittar övrig klädsel.

Klädkoder för bröllop

Från formell White Tie, kostym, till avslappnat sommarbröllop – klädkoder kan tyckas vara en utmaning, men det är faktiskt ganska enkelt: vissa klädkoder dikteras av traditionen, andra är upp till dig.

Oavsett om du deltar i ett formellt bröllop med White Tie eller delta i ett avslappnat sommarbröllop har Eton skjortorna och accessoarerna för att markera ögonblicket, för att visa upp dig med elegans och stil.

Från strandbröllop till sommarträdgårdar, till godsbröllop eller stadsbröllop – sommarbröllopets klädkoder kan variera mycket och vara utmanande att bemästra. Eton har några klassiska outfits som får dig att se snygg och elegant ut (samtidigt som du håller dig sval) för alla typer av sommarbröllop.

Sommarbröllop i smoking

En vit smokingkavaj är bland det stiligaste du kan bära till ett sommarbröllop. Använd denna tillsammans med en av Etons klassiska smokingskjortor.

Glöm inte accessoarerna – en svart grenadinfluga för en lyxig och elegant touch, tillsammans med en klassisk vit bröstduk och en uppsättning klassiska gyllene manschettknappar.

Få looken:

Skjorta: White Signature Twill Tuxedo Shirt
Fluga: Black Grenadine Bow Tie – Ready Tied
Bröstduk: White Silk Pocket Square
Manschettknappar: Classic Golden Cufflinks

Tips på var du hittar vit smoking:

Det är inte det enklaste att hitta vita smokingkavajer av hög kvalitet, trots att detta traditionellt sett är ett av nyckelplaggen inom klassiskt herrmode till sommaren. Vi rekommenderar att du håller utkik efter utbudet hos Oscar Jacobson och de exklusiva herrmodebutikerna Care of Carl och Mr Porter om du letar efter vita smokingkavajer.

Du hittar svarta lackskor hos t.ex. Oscar Jacobson.

Sommarbröllop i linnekostym

En linnekostym tillsammans med en klassisk vit Eton-skjorta är den perfekta kombinationen för en lättsam sommarbröllopslook – avslappnad men ändå elegant för tillfället.

Få looken:

Skjorta: Eton Signature Twill
Bröstduk: White Heart Embroidered

Var du hittar linnekostymer och loafers:

Du hittar stiliga linnekostymer i beige färg både hos Care of Carl och Oscar Jacobson. Modellen Egel är en av de som vi kan rekommendera för sommarbröllop.

Kombinera denna med stiliga loafers antingen i form av Tassel Loafers eller Penny Loafers från någon av de brittiska skoexperterna Crockett & Jones, Loake 1880 eller Edward Green.

Blazer och slips

En kombination av kavaj och slips är alltid ett acceptabelt alternativ om inbjudan säger ”formell”. Du kan välja smoking, men även kavaj och slips gällande denna klädkod.

För det här smarta men något mindre formella bröllopet väljer du en kostym i en klassisk färg och en Eton-skjorta med en balanserad, cut-away krage. Glöm inte accessoarerna, en klassisk slips och bröstduk. För de modiga, byt ut den vita bröstduken med en färgad variant.

Få looken:

Skjorta: White Signature Twill Shirt with Dark Blue Details
Slips: Grey Baskeweave Tie
Bröstduk: White Silk Pocket Square

Var du hittar snygga bröllopskostymer:

Om du letar efter bröllopskostymer kan vi rekommendera någon av modellerna hos Oscar Jacobson. Om du har en smal kroppsform är någon av modellerna Egel eller Edmund i fint ulltyg något att satsa på. Om du är något rundare till kroppsformen är modellen Falk ett bra val.

Klassisk bröllopskostym

En unik look som gör att brudgummen sticker ut bland bröllopsgästerna är en klassisk dubbelknäppt kostym. Looken består av en dubbelknäppt kavaj, en klassisk vit Eton-skjorta med franska manschetter – matchad med en vit paisley-silkeslips. Denna look kan du såklart även välja som gäst om du vill sticka ut lite extra.

Få looken:

Skjorta: White Signature Twill French Cuff Shirt
Slips: White Paisley Silk Wedding Tie
Bröstduk: White Linen Pocket Square
Manschettknappar: Classic Steel Cufflinks

Var du hittar klassisk dubbelknäppt kostym:

Bland dubbelknäppta kostymer kan vi rekommendera modellen Farris som finns hos Oscar Jacobson. Du hittar denna modell även i en somrig beige färg.

Trend – Siden

En skjorta i siden är så elegant i sig själv att den kan bäras av både brudgummen och gäster. Knäpp upp den helt och hållet för en cool, modern look.

Få looken:

Skjorta: White Silk Shirt
Bröstduk: White Silk Pocket Square

Var du hittar vita kavajer:

Till sommaren dyker det alltid upp rätt bra med alternativ bland vita kavajer hos t.ex. Care of Carl. Kombinera gärna vit kavaj med mörkblå byxor för en stilren helhet. Till detta kan du också gärna använda dig av Opera pumps från Bowhill & Elliott.

Black Tie

Bär en klassisk smoking i svart eller blått med svarta revär, en vass vit smokingskjorta med dubbla manschetter, vit bröstduk och en svart fluga för en klassisk och elegant look.

Få looken:

Skjorta: White Pique Tuxedo Shirt
Fluga: Black Silk Bow Tie – Ready Tied
Gördel: Black Silk Cummerbund
Bröstduk: White Signature Twill Pocket Square
Manschettknappar: Classic Steel Cufflinks

Var du hittar klassisk svart smoking:

Oscar Jacobson har ett utmärkt urval av stiliga smokingar med både spetsiga slag och sjalslag. Här hittar du även smoking i mörkblått.

White Tie

Den eleganta och traditionella klädkoden som kallas White Tie kräver frack och byxor med hög midja. Till detta behövs en speciell frackskjorta med vit frackväst samt vit fluga.

Få looken:

Skjorta: White Pique White Tie Shirt
Väst: White Piquet Evening Waistcoat
Fluga: White Piqué Evening Bowtie – Ready Tied

Var du hittar frack:

Hos vanliga herrmodebutiker online hittar du inte frack. Frågan är också om det är värt att köpa frack eller hyra, då detta är en typ av klädsel du inte har nytta av i så många sammanhang.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *