Höstens herrskor från Vagabond

Ett märke som imponerar med sin mångsidighet i sin senaste kollektion är Vagabond som nu har kommit ut med sin höstkollektion i butiker. Vagabond är Sveriges enda kompletta designstudio för skor och ett av Europas starkaste varumärken inom snygga herrskor. Varje år distribueras 2,5 miljoner par skor på ca. 40 marknader och ingår i sortimentet hos över 4000 återförsäljare runt om i världen.

I kollektionen märks en klar flirt med 1970-talets skomode, med bland annat chelsea boots i mocka och med höga klackar. För den som inte vill utmana höstens och vinterns väder med det något krävande mockaskinnet finns även en del modeller med kraftigare sula och vaxyta för att skydda från fukt och smuts.

Nedan är några av skorna från Vagabonds herrkollektion för hösten/vintern 2017.

Vi börjar från mina snygga sneakers i brunt läder från höstens kollektion som jag införskaffade förra veckan. Dessa mångsidiga sneakers är otroligt sköna skor med sina vadderade kanter.

I varje mans garderob bör finnas åtminstone ett par svarta skor till mer formella tillfällen. Ett säkert val till dessa tillfällen är skor av modellen Oxford. Här ett par från Vagabonds premiumlinje.

Modellen Tyler Java i mörkbrun mocka. Dessa boots/stövletter ger en viss nostalgikänsla och 1970-tals vibbar med dess höga klackar.

Samma modell av boots, men med i stilig kanelfärgad mocka.

Chelsea Boots i lägre modell.

En modell av skor som jag tycker att är väldigt användbar till hösten och vinter är så kallade Double Monk Straps med höga skaft. Här en modell i ljus mocka.

Samma modell i mörkbrun mocka.

Samma skor av modellen Double Monk Strap av mer traditionell, lägre modell.

Chelsea boots med skyddande vaxhinna och grovt, men smäcker gummisula. Perfekt för höstens och vinterns väder.

Samma modell i en lite mörkare färg.

Cognacfärgade penny loafer med vaxhinna och kraftig sula. Bra för höstens och vinterns mer krävande väder.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *