Mr Porter lanserar avdelningen Italian Masters

italienska lyxmärken online

Det är ett stort sug efter italienskt herrmode på nätet just nu. Italiensk stil har ofta förknippats med uttrycket sprezzatura, ett annat ord för förmågan att klä sig stiligt utan att det ser påtvingat ut.

Nu har herrmodesajten Mr Porter skapat en helt egen avdelning med några av de absolut största märkens inom italienskt herrmode för att möta det ökade intresset bland män. Här hittar du några av de mest exklusiva herrmodemärken på marknaden.

snygga italienska kläder online

Snyggt italienskt herrmode på nätet

När det handlar om exklusivt mode för män står Mr Porter i en klass för sig. En av få sajter i Sverige som kan mäta sig med exklusivitet är Care of Carl, som har märken som Brunello Cucinelli och Ralph Lauren Purple Label i sitt utbud.

På Mr Porter är det ändå i en större skala och antalet italienska märken är också större. I den nyöppnade italienska avdelningen hittar du klädmärken som Lardini, Rubinacci, Massimo Alba, Aspesi och Caruso. Men också heminredning från Missoni och FPM Milano samt skrivmaterial från Pineider.

Lite förvånande är det att de inte ännu inkluderat märken som Lardini, Brunello Cucinelli, Loro Piana eller Panerai bland de italienska mästarna ännu. Men det är väl endast en tidsfråga. Även Persol är allmänt klassat som ett av världens mest bästa märken bland solglasögon.

Här är ett urplock av märken från avdelningen Italian Masters hos Mr Porter.

De Petrillo

snyggt italienskt herrmode online

Ett relativt obekant märke bland svenskar är De Petrillo som grundades år 2006. Här hittar du några av de snyggaste plaggen inom klassiskt herrmode just nu. Dubbla frontveck med höga midjor på byxorna, okonstruerade kavajer i klassiskt snitt och många andra snygga plagg där man kombinerat de nyaste trenderna med tidlös design.

Rubinacci

höga midjor med frontveck män höst 2020

Med sin byxmodell Manny kunde man säga att Rubinacci var före sin tid då det gäller trender med de höga midjorna med frontveck. De ghurka-inspirerade byxorna har blivit enormt uppskattade inom herrmodet och verkar inte tappa i popularitet trots att de hängt med ett tag.

Lardini

klassisk italiensk stil för män

För den som vill klä sig italienskt kan märket Lardini rekommenderas. Här hittar du ofta ett brett urval av kavajer i olika tyger och i klassiskt snitt. Stickade kavajer med breda slag, dubbelknäppta kavajer samt byxor med höga midjor och dubbla frontveck har varit återkommande inslag i kollektionerna under senare år.

FPM Milano

snyggaste resväskor på nätet

Om du söker efter alternativ till klassiska Globe-Trotter då det gäller bagage är FPM Milano något vi rekommenderar. Märket grundades redan år 1946 och räknas idag till ett av de främsta på marknaden tack vare en unik design och många smarta och annorlunda lösningar gällande resväskorna.

Pineider

bästa märken reservoarpennor

Anrika Pineider är ett märke som vi nämnde redan i vårt inlägg om klassiska reservoarpennor. Med en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1774 är detta världens äldsta märke som levererar skrivmaterial. Hit hör bland annat eleganta reseskrivbord i vintage stil som det ovan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *