Japansk trend även inom parfymer

trenden med japanska parfymer

Japanska städgurun Marie Kondo har tagit världen med storm under de senaste åren med sin berömda metod om att organisera hemmet – KonMari-metoden. Den japanska renheten och enkelheten utmärker sig i olika branscher.

Även inom herrmodet har intresset för det japanska hantverket ökat här i Sverige. Uniqlo har redan öppnat upp sin tredje butik i Sverige och ifjol lanserade exklusiva herrmodebutiken Care of Carl avdelningen Hantverk från Japan. Även inom parfymvärlden ökar Japans inflytande.

Det japanska nischparfymhuset Di Ser

För ett par år sedan valde det japanska nischparfymhuset Di Ser att lansera sina exklusiva parfymer hos svenska Gents – som enda försäljningsställe inom EU. Mottagandet har varit minst sagt varmt med idel lovord över de exklusiva parfymerna.

Parfymerna, med rötterna i Japansk tradition, är tillverkade i Sapporo som är beläget på ön Hokkaido. Öns bergiga landskap kombinerat med kustens varierande klimat skapar unika doftkreationer som eftertraktas bland konnässörer världen över. Samtliga dofter är gjorda på helt naturliga ingredienser och tillhör den högsta koncentrationen av parfym i förhållande till alkohol.

japanska parfymhuset di ser
Bild: Di Ser

Parfymhuset Di Ser startade år 1999 och är idag känt för sina naturliga råvaror från det lokala Japan som blandas med omsorgsfullt utvalda ingredienser från andra delar av världen. Tanken är att skapa naturliga parfymer med egen karaktär som återspeglar dofterna från den Japanska traditionella doftkulturen.

– Att ett av världens mest sällsynta parfymmärken nu finns hos Gents är otroligt roligt. Vår ambition är att hela tiden erbjuda bästa tänkbara sortiment utifrån kundefterfrågan. Nu när det hantverksmässiga och unika inom parfymvärlden, kombinerat med det rena och enkla, efterfrågas allt mer bland kunder vill vi förstås erbjuda just detta, säger Denis Vasilije, doftexpert hos Gents.

Här är ett urval av de parfymer som finns från Di Ser hos Gents:

Exklusiva parfymer från japanska Di Ser

japanska nischparfymer
Bild: Gents

Hasunoito Denna gröna, varma doft är baserad på lotusblomman som är en symbol för Di Ser. Parfymen är en blandning av styrka och mjukhet som också är utmärkande för blomman.

japansk parfymtrend
Bild: Gents

Akanesasu – En fräsch soldränkt citrusdoft avsedd för våren och sommaren, som symboliserar kärleken till naturen.

di ser adameku japansk parfym
Bild: Gents

Adameku – Fruktig och sensuell hyllning till den japanska kvinnans elegans.

Kagiroi – En aromatisk hyllning till skönheten från det antika Japan med träiga noter av Hinoki cederträ, patchouli och lyxig Oud.

Sola – En hyllning till tomrummet mellan himlen och den fruktfyllda marken på jorden, med noter av den naturliga floran från Hokkaido i Japan.

lyxparfym japan

En parfym som snabbt såldes slut när den lanserades hos Gents var lyxparfymen Kyara med ett pris på hela 10 799 kronor för 33 ml. Här har vi samlat världens lyxigaste parfymer just nu.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *