Klassiska badbyxor för män för en välklädd sommar

snygga klassiska modeller badbyxor

När sommarvärmen är på intågande har det blivit dags att ta sig en närmare titt på olika modeller av badbyxor för denna säsong. Under de senaste åren har flera olika klassiska, korta och slimmade retromodeller gjort starkt intåg och även i år syns detta hos många tillverkare av badbyxor.

För den som vill vara riktigt stilig på stranden kan ett tips vara att kolla in Bond-klassiker som Thunderball och Goldfinger med Sean Connery i huvudrollen. Om du vill ha ytterligare inspiration för hur du klär dig snyggt får du mängder av stiltips på vår sida med herrmode.

Klassiska badbyxor för sommaren 2022

För den solbruna huden är den ljusblåa modellen alltid ett bra val, men det finns även många andra modeller av riktigt snygga badbyxor i olika mönster och färger. Nedan har vi tagit fram några av de snyggaste modellerna för denna sommar. Vi börjar med lite inspiration.

klassiska badbyxor James Bond

Sean Connery i ett par slimmade ljusblåa badbyxor från Bond-filmen Thunderball från år 1965. En tidlös modell som lämpar sig i de flesta sammanhang. I filmen använder sig Sean Connery av tre olika modeller av badbyxor från amerikanska tillverkaren av badkläder, Jantzen, vars logo föreställande en dykande kvinna syns på bilden till höger.

badshorts James Bond

År 2011 tog ikoniska tillverkaren av underkläder Sunspel fram denna modell som var inspirerad av den ikoniska modell av badbyxor som Sean Connery bar i filmen Thunderball. Modellen finns i tre läckra färger i deras kollektion för sommaren 2022.

klassiska badbyxor pressade

Det var dock alltså inte märket Sunspel som Sean Connery använde i filmen Thunderball, utan Jantzen. Här en av många klassiska reklamillustrationer från Jantzen i Saturday Evening Post i juninumret från år 1946.

Här finns snygga badbyxor för män sommaren 2022!

1. Orlebar Brown – Skräddat badmode

Ett lite nyare företag som grundades år 2007, men som är starkt inspirerade av det klassiska, tidlösa modet på badbyxor är Orlebar Brown. Här den korta modellen Setter, som Daniel Craig använde sig av i filmen Skyfall. De senaste säsongerna har Orlebar Brown även lanserat Setter II med exakt samma design och i flera olika färger.

klassisk piké James Bond

Orlebar Brown har även hämtat inspiration från Bond-filmen Goldfinger och Sean Connery för att ta fram denna pikétröja. Just pikétröjor i mjuk bomullsfrotté är något som är ett välkommet inslag i strandmodet denna säsong för att återskapa 1960-tals känslan.

Terry pikéer finns i många olika färger hos Orlebar Brown och nya färger lanseras varje år. Till denna säsong har bland annat den sandfärgade tröjan till höger lanserat. En Terry piké i navy är alltid ett säkert val och är bra att kombinera med bland annat ljusblå och vita badbyxor.

James Bond badmode goldfinger

Sean Connery i filmen Goldfinger från år 1964.

2. Ripa Ripa – Inspiration från 60-talets Italien

Ripa Ripa har en design på badbyxorna som är inspirerad av Medelhavet och 1960-talets Italien. I samarbete med en italiensk fabrik har Ripa Ripa lyckats skapa ett ringspunnet och borstat tyg med egenskaper och bekvämlighet likt det hos bomull, men som torkar oerhört snabbt. Tunna och sköna badbyxor att bära på stranden!

3. Vilebrequin – exklusiva badbyxor från franska rivieran

Vilebrequin är märket från Saint-Tropez, kända för sina lyxiga badkläder och livfulla mönster. De erbjuder badkläder av högsta kvalitet i slitstarka och snabbtorkande tyger. Passformen är kort, precis som under 1960-talets glansdagar. En av de nyaste kollektionerna från märket är ”Save the Ocean”, som är tillverkade av 100% återvunnen polyester av plast som plockats upp av fiskare i Medelhavet.

4. CDLP – handtillverkade badbyxor

Det svenska märket CDLP har målet gå emot massproduktion av kläder och är känt främst för sina handtillverkade premiumunderkläder. Men du hittar också högklassiga badshorts i snygg design hos märket. Badbyxorna är tillverkade i Portugal i en snabbtorkande återvunnen nylonväv med lyster. Det skimrande lyxiga skimret är något som speciellt utmärker badbyxorna från CDLP.

5. OAS – specialisten på badmode

Ytterligare en svensk uppstickare inom modebranschen är OAS, ett märke som hämtar inspiration från den spanska solkusten. I kollektionerna är fokuset på klassiska strandplagg som Terry-pikéer, badbyxor och badrockar.

För den som vill klä sig klassiskt på stranden är detta ett märke som verkligen kan rekommenderas. I sommarens kollektion hittar du också några av de läckraste färgerna och mönstren på badshorts hos OAS. Ta en koll på alla mönster i kollektionen om du inte tidigare gjort det!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *