Kom ihåg farsdagen med något speciellt

bra fars dags presenter online

Fars dag är ett bra tillfälle att visa omtanke om din far och för att underlätta i ditt val av farsdagspresent har vi här samlat några idéer som säkert uppskattas. Det kan nämligen vara bra att redan nu börja fundera ut en bra present och inte vänta till sista stund och därmed riskera att det blir ett stressköp.

Vi har tidigare tipsat om både bra och uppskattade farsdagspresenter och fyndiga farsdagspresenter. Här kommer ytterligare idéer. Detta är en speciell dag som det gäller att ägna speciell uppmärksamhet!

Kort om Fars dag

farsdagspresenter 2021 idéer

Fars dag instiftades i USA under tidigt 1900-tal för att komplementera Mors Dag. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng.

Det firades lite här och där i olika delstater och 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stödde idén. Det tog några år innan det blev en tradition som sen kom att sprida sig över hela världen och det skulle dock dröja ända till 1966 innan president Lyndon B. Johnson instiftade den tredje söndagen i juni som Fars dag i hela USA.

Idag firar man alla pappor i de flesta av jordens länder. Till Sverige kom firandet först 1931. De allra flesta har förlagt firandet till 3:e söndagen i juni. Det var också den dagen som man firade Fars dag i Sverige till en början men denna har flyttats det till andra söndagen i november. Det är också den dag man i Norge och Finland firar Farsdag.

Sajter med specialavdelningar för farsdag 2021

Det finns en del svenska sajter som har specialavdelningar för farsdag 2021. Här kan du få många idéer och samtidigt passa på och få specialerbjudanden. Nedan är några av de sajter online med skilda avdelningar för farsdag, där de sammanställt bästa idéer för farsdagspresenter 2021.

Bra farsdagspresenter för 2021 – specialerbjudanden

En av de vanligaste farsdagspresenterna har traditionellt sett varit en slips. Skjortor, strumpor och böcker hör också till de vanligaste gåvorna. Med tanke på att dagen infaller i november och vintern gör sitt intåg är det även vanligt med mössor, tofflor eller långkalsonger i paketet.

Men när vi kommit till 2021 finns massvis av utbud online. Många nätbutiker har skilda avdelningar speciellt utformade för farsdagen och problemet är snarast att idéerna blir för många. Här har vi plockat fram några av våra favoriter bland farsdagspresenter 2021 med de som har specialerbjudanden speciellt för farsdag.

-20% på öl- och whiskyprovning

whiskytasting farsdagspresent 2021

På Upplevelse.com hittar du, precis som namnet antyder, alla möjliga upplevelser. Det är många som längtar efter upplevelser efter drygt ett år av restriktioner. Varför inte bjuda på en upplevelse som din far sent glömmer?

På Upplevelse.com är det -15% på alla upplevelser som Farsdagskampanj. Som specialerbjudande finns även -20% både på allt från ölprovning, whiskyprovning till helikopterturer. Det är många män som gillar whisky och därför är en whiskyprovning alltid en uppskattad present. Speciellt om han aldrig tidigare prövat.

-10% på graverade pennor

Om du vill ge din pappa en unik farsdagspresent är en graverad penna alltid en bra idé. Hos Penstore.se får du just nu -10% på alla pennor med gravyr som specialerbjudande för farsdag 2021.

-50% på högklassiga madrasser och kuddar

bästa kuddar farsdagspresenter 2021

Det sömnteknologiska företaget Emma har lanserat flera prisbelönade innovationer under den senaste tiden. Så sent som i oktober kom en nya sömnteknologisk kudde vars nya teknik hjälper till att sänka kroppstemperaturen samt leda bort värme under natten. Detta gör att man både somnar fortare samt förbättrar djupsömnen.

Till Singles Day 11 november har Emma -50% på allt. Det gäller på allt från kontinentalsängar till madrasser och kuddar. Ett perfekt tillfälle att fynda farsdagspresenter!

-42% på klassisk herrparfym

bästa klassiska parfymer

En klassiker bland herrparfymer som vi uppmärksammat redan tidigare här på Gentlemannaguiden. Paco Rabanne Pour Homme var en revolutionerande parfym när den lanserades 1973, då den inte tog inspiration från feminina ackord och heller inte fokuserade på citrusnoter. Detta skapade en otroligt manlig, träig och elegant herrparfym som passar utmärkt för den mogna mannen. Även tobak och tvål kan skönjas i denna ytterst manliga doft.

bästa parfym fars dag 2021

Reklam med Paco Rabanne Pour Homme från 1980-talet. Francisco ”Paco” Rabaneda y Cuervo är mannen bakom märket Paco Rabanne. Han är en basisk-fransk arkitekt men också modeskapare som gjort sig känd för sina prêt-á-porter kollektioner och parfymer med exklusiv känsla. Paco har sagt att ”Design handlar inte om att förföra, det handlar om att chockera”, något som återkommer i hans skapelser och något som även synts i Paco Rabannes tidvis vågade reklamkampanjer.

Vanliga frågor om fars dag

När är fars dag i sverige 2021?

Fars dag infaller söndagen den 14 november 2021.

Är fars dag en röd dag?

Fars dag är inte en officiell helgdag och är därför inte märkt som en röd dag i kalendern. Den infaller dock på en söndag och är därför ledig för de flesta.

Varför firar man fars dag?

Fars dag har sitt ursprung i USA och fick sin början under 1910-talet. För första gången firades dagen den 19 jui i Spokane i staten Washington. Till Sverige kom farsdag 1931 och firades till en början i juni.

Vilka länder firar fars dag?

Fars dag firas över hela världen och den vanligaste dagen att fira farsdag är tredje söndagen i juni. I Skandinavien firas dock fars dag andra söndagen i november.

Vilka är bästa farsdagspresenter 2021?

Genom historien har slipsar, skjortor och böcker varit populära farsdagspresenter. Numera vill många ge mer personliga fardagspresenter och alternativen är många. Här har vi tipsat om några bra farsdagspresenter för 2021.

Vilka är bästa idéer på farsdagspresenter?

Det finns många sätt att hämta idéer till farsdagspresenter. Vi har sammanställt några av våra bästa idéer till farsdagsidéer både här och i tidigare artiklar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *