Konsten att bli attraktiv – här är de bästa knepen!

hur man blir attraktiv

Även bland män har det blivit mer eftertraktat att bli attraktiv i andras ögon. Men vad innebär det egentligen att vara attraktiv och hur optimerar man sig själv enligt sina förutsättningar? Här tar vi fram våra bästa tips för hur man blir mer attraktiv.

Skönhet är väldigt subjektivt och inrymmer många olika delområden. Hit hör också faktorer som personlighet och personkemi. Den som är vacker i en persons ögon, behöver inte nödvändigtvis vara det i en annans. Trots det finns det något som alla kan göra för att optimera sig själv och sina förutsättningar.

Vad gör män attraktiva hos kvinnor?

Vad gör män attraktiva hos kvinnor

I fokus hos många är förstås vad det är som gör män attraktiva i kvinnors ögon. I en studie utförd 2019 bland hela 64.000 kvinnor framgick följande:

Detta är mest attraktivt hos en partner enligt kvinnor:

  1. Snällhet (89 %)
  2. Stöttande partner (87 %)
  3. Intelligens (72,3 %)
  4. Bra utbildning (65 %)
  5. Gott självförtroende (60 %)

Detta tycker kvinnor att är viktigast i en mans utseende:

  1. Attraktivt leende (82 %)
  2. Attraktiva ögon (72 %)
  3. Genomsnittlig penis (61 %)
  4. Stora händer (59 %)
  5. Kort hår (55 %)

Hur blir man mer attraktiv?

Med detta som bakgrund kan man dra vissa slutsatser. Här är våra bästa tips för hur du blir mer attraktiv i andras ögon.

Var självsäker, men ödmjuk

självförtroende attraktiv

Gott självförtroende och pondus ses ofta som en attraktiv egenskap. Gå med rak hållning och tro på dig själv i allt du gör. Det betyder dock inte att du skall bete dig som en ”Besserwisser”. En man med gott självförtroende har inte ett behov att bevisa sin förträfflighet inför andra genom prat eller sociala medier. Istället låter han handlingarna tala.

Håll dig ödmjuk i alla situationer. Många är enbart intresserade av att prata om egna intressen i alla sammanhang. Lär dig konsten att lyssna mer än du pratar. Det kommer att göra så att du lär dig mycket nytt, samtidigt som du blir mer omtyckt. Att visa upp ett genuint intresse för andra människor är alltid en attraktiv egenskap.

Ta ansvar för ditt liv

ta ansvar för ditt liv

En av de största orsakerna till att vi inte når våra mål är att vi inte tar ansvar för våra liv. Det är så mycket enklare att skylla alla våra tillkortakommanden på politiker, uppväxt, personlighet eller vad som helst. Om du har denna mentalitet kommer du aldrig att nå någonstans.

Framgång är inte nödvändigtvis attraktivt i sig, men det självförtroende som du får genom att ha ett klart mål med livet är definitivt attraktivt. Ingen gillar en människa som gnäller på allt och alla utan att ta ansvar för sina egna handlingar.

Ha klara planer och mål

klara planer och mål för livet

Du är inte ensam om du inte vet exakt vad du vill med ditt liv. Det är komplicerat många gånger och vi förändras också med tiden. Det viktigaste är ändå att du med jämna mellanrum tänker över din situation och lyssnar på dina önskemål och behov. Ingen annan kan nämligen veta vad just du önskar i ditt liv.

En sak som är säker – om du aldrig själv planerar ditt liv så kommer någon annan att göra det för dig. Chansen är då minimal att du får det liv du önskat. Gör det därför till en vana att sätta dig ner varje vecka eller månad och skriv upp dina drömmar både på kort och lång sikt. Lägg också upp en handlingsplan för hur du når dina mål.

Att veta vad man vill med sitt liv är inte endast attraktivt, det öppnar även många dörrar för dig.

Ta hand om din hälsa

hälsosam livsstil man

Få av oss kan påverka hur vi ser ut. Då det handlar om kroppsform finns det dock en hel del vi kan göra. Att ta hand om sin hälsa gör så att du blir mer harmonisk och balanserad, vilket i sig alltid är attraktivt.

Hitta rätt rutiner

bra rutiner man

Hur får man tid för träning och en hälsosam livsstil? Till stor del handlar det om att hitta de rutiner som passar ditt liv. Det krävs planering både gällande kosthållning och träning om du skall få in det i schemat under en dag.

Se till att byta ut alla Netflix-serier mot läsning av fysiska böcker kvällstid och gå tidigt i säng. Det gör så att du kan påbörja dagen tidigt med exempelvis träning.

Sov tillräckligt

rätt sömnrutiner

I ett samhälle med så mycket distraktioner kan det vara svårt att gå och lägga sig i tid. Studier visar också att vi sover allt mindre i jämförelse med tidigare årtionden. Vi vet alla hur sömnbrist påverkar vårt välmående under dagen. Därför bör du se till att prioritera sömnen varje dag.

Bygg muskler, men med måtta

hur mycket muskler är attraktivt

Det råder ingen tvekan om att muskler är attraktiva för det motsatta könet. Det finns dock studier även gällande detta som visar att lagom är bäst. Dessutom har en lagom stor muskelmassa även den fördelen att kläderna sitter mycket bättre. Ingen muskelbyggare ser bra ut i kavaj eller kostym.

Med det sagt, det är viktigt att ta hand om din kropp även med styrketräning varje vecka. Oavsett hur väl du än klär dig, så är ändå din kropp den som i slutändan avgör hur snyggt kläderna sitter.

Klä dig väl och med eftertanke

välklädd attraktiv man

Ett av våra favoritteman här på Gentlemannaguiden är frågan om hur du klär dig väl. Detta är delvis en subjektiv bedömning som de flesta har olika uppfattningar om. Det finns dock vissa regler att förhålla sig till då det gäller färgkombinationer och passform.

Detta är frågor att ta på allvar även om de inte kanske är lika viktiga som många av frågorna ovan. Att vara välklädd är också något som gör dig mer attraktiv i andras ögon.

Ta hand om ditt hem

inredning för män

Vi män har ofta uppfattningen att inredning och städning är något feminint. Inget kunde vara mer fel än detta! Att ta hand om ditt hem visar att du är en mogen man som har förmågan att ta ansvar för ditt liv. Få saker är mer avtändande för en kvinna än att komma hem till ett ostädat hem.

Det ger också en väldigt stor tillfredsställelse att ha ordning på alla saker du omger dig av. Se till att du också att du tar hand om dina kläder på bästa sätt med klädvård.

Ta hand om din hygien

ta hand om din hygien män

Trots att det inte borde råda någon tvekan om att detta har betydelse, finns det fortfarande många män som glömmer bort vikten av den personliga hygienen och grooming. Att bekämpa svettlukt är en självklarhet. Till detta hör att hålla kläderna rena och även duscha samt använda deodorant ifall det behövs.

En sak som vi män ofta också glömmer är att med jämna mellanrum ansa skägget och annan ansiktsbehåring som öron, näsa och ögonbryn. Detta blir speciellt viktigt när man kommer upp i åldrarna.

Då det gäller parfymer är detta oftast subjektivt. Vad som doftar gott hos en person, kan innebära något helt annat för en annan. Doftsinnet är dock ett av våra kraftigaste och därför bör du alltid fästa uppmärksamhet även vid detta om du vill bli mer attraktiv.

Den viktiga skönhetsvården

skönhetsvård för män

Sist men inte minst tar vi fram vikten av skönhetsvård. Trots ett ökat intresse för manlig skönhetsvård är många som inte har några regelbundna rutiner gällande detta.

Det finns en orsak till att de flesta kvinnor lägger tid och pengar på skönhetsprodukter. Genom att använda produkter av bra kvalitet, som ansiktstvätt och hudkräm, varje morgon och kväll kan du göra din hud betydligt mer livfull.

Ett specialknep: Se till att använda peeling och ansiktsmask varje eller varannan vecka för djuprengöring av huden. Detta kommer garanterat att göra skillnad om du upplever att din hud ser livlös ut!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *