Nya Bentley Continental GT Mulliner Convertible

nya bentley mulliner convertible

Tidigare i år presenterade lyxbilsmärket Bentley en av de absolut snyggaste sommarbilarna i form av Continental GT Mulliner Convertible. Detta är lyxhöjdpunkten i Continental GT-familjen, som är tillgänglig med Bentleys V8- och W12-drivlinor.

Modellen Mulliner har överträffat det branschledande hantverk som är liktydigt med Bentley och världens mest fulländade Grand Tourer för att skapa en verklig lyxcabriolet i Continental-sortimentet.

Bentley finns också väl representerade i Sverige och vill du se någon av modellerna live är det till Grev Turegatan 5 i Stockholm där du skall bege dig, där det finns utställning av bilarna.

bentley mulliner sverige

Exteriör på Bentley GT Mulliner Convertible

På Bentley Mulliner finns en ny djärv Double Diamond-frontgrill som har inspirerats av Bentleys exklusiva invändiga rutmönsterdesign. Diamond-in-Diamond mönstret placerad mellan de precisionstillverkade strålkastarna och har drag av slipade diamanter.

bentley mulliner frontgrill

Detta kompletteras ytterligare av skräddarsydda sidoluftintag med Mulliner-märkessymbolen som bygger vidare på det unika rutmönstertemat i silver på svart.

Den eleganta och muskulösa profilen hos Continental GT Mulliner Convertible har försetts med helt nya 22-tums, 10-ekrade, lackade och polerade hjul med flytande, självnivellerande hjulemblem som förblir rättvända även när hjulen roterar.

bentley mulliner lyxbil sverige

Interiör

Den handgjorda interiören i Continental GT Convertible finns i åtta trefärgskombinationer för specialbeställning. Det handsydda lädret har utsmyckats med unika broderier med Mulliner-märkessymbolen.

Diamond-in-Diamond-rutmönstret pryder alla fyra säten, dörrinläggen och det bakre utrymmet har nu för första gången ett skydd. Själva rutmönstret har utformats för att omfatta kontrastsömmar i två kompletterande färger i syfte att framhäva den kontrasterande tråden.

bentley mulliner interiör

Rutmönstret i hela bilens kupé består av nästan 400 000 stygn och varje ruta innehåller exakt 712 enskilda stygn – där vart och ett är exakt inriktat för att peka mot mitten av den ruta som skapas. Det tog hela 18 månader att utveckla själva broderiprocessen.

bentley mulliner säten interiör

Moderna Mulliner-funktioner

Bentley Mulliner har kombinerat traditionell och modern teknik för biltillverkning i syfte att introducera nya, moderna och skräddarsydda funktioner.

En fräst, kontrasterande teknisk rutmönsterfinish har använts på mittkonsolen. Den fulländas av en ny och exklusiv diamantmönstrad Breitling-urtavla i borstat silver med en ny krominfattning. Ett samarbete vi kunnat berätta om tidigare.

bentley breitling

Samma tema överförs från det fysiska till det digitala, med de precisionsåtergivna mätarna på instrumentpanelens LED-display, där samma borstade finish och Mulliner-märkessymbolen används.

Den nya Continental GT Mulliner Convertible har stämningsbelysning som omfattar sju olika teman, vilket förhöjs av belysta Mulliner-instegsplåtar och LED-välkomstljus som projicerar de berömda Bentley-vingarna på marken från dörrspeglarna.

Continental GT Mulliner Convertible är tillgänglig med det exklusiva ljudsystemet Naim for Bentley. Den här toppmoderna konfigurationen omfattar arton högtalare och två aktiva basomvandlare som drivs av en förstärkare med 2 200 watt, 20 kanaler och åtta DSP-ljudlägen med aktiv bas.

Kunder som köper Continental GT Mulliner Convertible får en lädernyckel i en praktfull handgjord presentationslåda med Mulliner-märkessymbolen, vilken matchar bilens invändiga trefärgskonfiguration. De två nycklarna levereras i liknande färgmatchade fodral med kontrastsömmar.

Serien Bentley Mulliner

Bentley Mulliner är välkänt i hela bilvärlden för att med hantverksskicklighet tillverka vissa av de mest individuella Bentley-bilar som någonsin har skapats.

Bentley Mulliner är födelseplatsen för biltillverkning – världens äldsta biltillverkare.

Bentley Mulliner, som är Bentleys personliga beställningsdivision, är lyhörda för Bentleys mest sparsmakade kunders önskemål om fler skräddarsydda funktioner på Continental GT Mulliner Convertible.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *