Nya herrmodetrenden – herrkläder med stretch

herrmodetrend 2022 bekväma herrkläder

Det är något som vi sett komma under flera år och pandemin accelerade trenden ytterligare. Just nu är det stort fokus på bekvämlighet inom herrmodet.

Redan runt 2015 tog HUGO BOSS fram sina första resekollektioner med kostymer i stretchtyg. Flera andra märken följde efter med egna resekollektioner. När väl pandemin slog till blev helt plötsligt stanna-hemma-plagg väldigt populära inom herrmodet. Även om restriktionerna nu lättat ser vi att det fortfarande finns ett stort intresse för ledigare Business-plagg.

Business casual är ett uttryck som blivit allt populärare för att beskriva den stil som många män nu väljer – något som bland annat The New York Times rapporterat om.

Var hittar man bekväma herrkläder?

En sajt som tagit bekväm herrklädsel till ytterligheter är ändå Shaping New Tomorrow. Här är fokuset helt på herrkläder i stretchtyger. Det innebär att alla byxor, tröjor och kostymer är tillverkade i innovativa tyger som är oerhört bekväma att bära under alla sammanhang.

Det är kanske det främsta exemplet på hur stort bekväma herrkläder i stretchmaterial blivit. Men numera har så gott som alla herrmodemärken kläder i stretchtyger i sina kollektioner. Trenden omfattar även de mest traditionella bland herrmodemärken.

Nyckelplagg i stretchmaterial

Ett av de plagg som du definitivt bör ha i din garderob till hösten är en kavaj i stretchtyg. Det är ett mångsidigt plagg som du kan bära med såväl chinos som jeans. Även chinos är ett plagg som du gärna bör ha i stretchtyg eftersom detta ger ett bättre ”fall” på byxorna. Chinos i bomullstyg utan stretchegenskaper har många gånger en tendens att bli alltför stelt och svårbemästrat.

Trenden gällande jeans går dock något överraskande mer mot mer mot det traditionella i takt med att passformen blir lösare. Det innebär att allt fler letar ”jeans utan stretch”.

Ovan ser du några exempel på utmärkta stilar när du återvänder till jobbet. En mörkblå kostym i stretchmaterial är något du kan bära i alla sammanhang. För sensommaren är också en sandfärgad eller beige kostym i stretchmaterial ett utmärkt val. Använd gärna en ljusblå skjorta för en mer avslappnade look om du går in för det senare färgvalet.

Tillsammans med en mörkblå kostym passar både en vit t-shirt eller skjorta alldeles utmärkt. Vita lädersneakers kan även med fördel användas i alla åldrar.

Bekväma sommarplagg

Det är dock ännu sommarsäsong och det innebär att många av oss ännu letar efter kläder för semesterfirande. Även bland sommarkläder har Shaping New Tomorrow lyckats ta fram nya innovativa och bekväma plagg.

snygga linnebyxor i stretchmaterial

Linnetyget är inte direkt känt för sin flexibilitet. Men hos Shaping New Tomorrow hittar du bland annat ett par linnebyxor med en blandning av TENCEL™ Lyocell, viskos och polyester. Det gör byxorna mjuka, lätta, luftiga och slitstarka, samtidigt som de ser ut som ett par vanliga linnebyxor. Tyget följer dina rörelser och kan sträcka sig i alla riktningar.

Dessa linnebyxor finns även som shorts.

snygga kortärmade skjortor herr 2022

På tal om klassiska sommarplagg för herrar. Ett måste i sommar är en kortärmad skjorta med så kallad ”Bowling-krage” och breda ränder. Det unika med den variant som finns hos Shaping New Tomorrow är att denna har samma mjuka material och 360° stretch som deras långärmade skjortor.

I år har de även tagit fram en version som fått ett ännu finare och lättare material som har temperaturreglerande egenskaper. Skjortan är närmast skrynkelfri oavsett klimat. Perfekt för dig som funderar på en utlandsresa i varmare klimat!

Detta är bara några exempel på vart vi är på väg gällande materialteknologin hos kläder. Vi är snart i en situation där det inte längre finns några orsaker alls att bära obekväma kläder oavsett hur snygga plaggen än må vara.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *